Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rantapuistossa ja keskustassa kaivattua toimintaa - Äänekoski Äksön ja Syysvirran Tulet saivat mukavasti väkeä liikkeelle

Äänekosken keskusaukiolla ja Rantapuistossa oli lauantaina kaivattua toimintaa. Äänekoski Äksön Goes Green -tapahtumassa kierreltiin myyntikojuilla ja elävää musiikkia tarjosi Äänekosken Harmonikkaorkesteri.

Rantapuistossa Syysvirran Tulet -keskiaikahenkisillä markkinoilla nähtiin muun muassa Buhurt-taistelunäytöksiä sekä taistelutalutusratsastusta. Tapahtuma jatkuu vielä pitkälle iltaan, kun bändit aloittavat taverna-alueella kello 19.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavan Stig ry:n Jari Pajari toimi sisäänheittäjänä huutaen kovaan ääneen markkinoiden tapahtumien alkamisesta.

Buhurt-taistelua esittelivät Medieval Fight Club Lappeenranta. Yleisö kannusti urheita taistelijoita Hakkaa päälle -huudoin.

Henni ja Niko olivat Rantapuistossa tarkastelemassa myyntikojuja.

- Kun Äänekoskella tapahtuu jotain, niin tullaan katsomaan.

Taiga, Halla, Saaga, Aava ja mummo Raili sekä isomummo Kaarina olivat tulleet ensimmäiseksi SPR:n nallesairaalaan.

-Hyvä ilma sai meidät liikkeelle. Nallesairaala oli pääkohteena ja kotoa otettiin nuket mukaan.

Sari Savolainen ja Hanna Savolainen tutustuivat Äänekoski Äksön Goes Green -tapahtumaan.

- Enemmän saisi olla tällaisia tapahtumia, nimenomaan tässä keskustassa. Lähituottajien myyntiä kun ei enää ole Äänekoskella, niin näissä tapahtumissa voi tuotteita löytää.

Mari Laukkanen ja Lauri Honkasilta sekä Ossian ja Edward kävivät myös pyörähtämässä tangon elävän musiikin säestyksellä.

-Vahingossa huomasimme tapahtuman Facebookista ja tulimme tietenkin katsomaan, käymme ehdottomasti keskiaika-tapahtumissa ja tähän Keskusaukiolle houkutteli musiikki. Tulemme kyllä aina kun nähdään, että on tapahtumia. Tämä on lapsillekin hyvä käydä ja nähdä maailmanmenoa.

Eeva Vertainen tuli varta vasten kuuntelemaan harmonikkamusiikkia.

- Harrastan karaokea ja tykkään kuunnella elävää musiikkia.

Erja ja Tomi ovat keskiaikaharrastajia ja tulevat Turusta. Komeat puvut ovat itse tehtyjä ja niitä voi melkein loputtomasti muokata ja koristella.

- Kierrämme muutamia keskiaikatapahtumia kesässä ja välillä ihan ulkomaita myöten, esimerkiksi Puolassa ja Visbyssä. Tämä on mukava pieni tapahtuma, tässä on kasvunvaraa ja hyvä tila, voi levittäytyä vielä vaikka kuinka.