Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urho taipui jatkoerässä - yleisö otti tuomariston hampaisiinsa

- Maalin peli, jossa annettiin kaverille ihan likaa ylivoimaa. Tuollainen kokenut porukka käyttää ne ennemmin tai myöhemmin kyllä hyväkseen. Monesti nämä ratkeavat sitten jonkinlaiseen pomppuun, ja niin tälläkin kertaa, Urho-kapteeni Sami Pekkala puhisi ottelun jälkeen.

- Lauantaina sitten Laukaaseen ja sunnuntaina sitten ratkaistaan kotona. Ei se sen kummempaa ole, jatkoi Pekkala.

Jääkiekon Rautaliigan eli kakkosdivisioonan lohko 4 (Savo/Karjala/Keski-Suomi) finaalit starttasivat keskiviikkona Suolahdessa. Finaaliin selvisivät viime kevään finaalipelien tavoin Urho ja Gladiators. Tänä vuonna ero viimevuotiseen on vain se, että finaalien voittajalla on paikka Suomi-Sarjan karsinnoissa. Viime vuonna karsintoihin meni runkosarjan voittaja suoraan.

Urhon kohtaamiset Gladiaattoreiden kanssa ovat olleet tiukkoja ja tunteikkaita ennenkin. Siitä kielii myös se, että paikallispelisävytteiset finaalipelit tuntuvat kiinnostavan yleisöäkin aika lailla. Vielä hetkeä ennen ottelun alkua hallin pihalla kiemurteli pitkä jono lipunmyyntiin. Mökkiin oli tulossa runsaasti väkeä.

Gladiators kaatoi runsaalle kotiyleisölle kylmää vettä niskaan heti alkuminuuteilla. Liigakokemustakin omaava Jussi Nättinen pääsi purjehtimaan helpohkon näköisesti tekopaikalle ylivoimalla. Kiekko takakulmaan ja vieraat johtoon jo kahden ja puolen minuutin kohdalla.

Urhon tasoitus seurasi reilun kolme minuuttia myöhemmin. Niko Pennasen laukaus kimposi pakin housuista verkkoon. Syöttäjinä maaliin Lasse Riitesuo ja Antti Hämäläinen. Erätauolle mentiin kuitenkin vierasjohdossa. Ajassa 17:57 Olli Hakalan laukaus muutti matkalla suuntaa ja painui verkkoon.

Toiseen erään Urho selvästi paransi peliään. Tasoitusmaalin erän puolivälissä painoi reppuun kukapas muukaan, kun hirmuvireessä keväällä ollut Kristian Kujala. Nappisyötön maalin takaa tarjoili Lasse Riitesuo, toiseksi syöttäjäksi merkittiin Sami Pekkala.

610-päisen yleisön mielestä tämän jälkeen roolia otti ottelun tuomaristo. Urholle jäähyjä peräjälkeen ja lopulta se sitten kostautui. Erän loppupuolella hurjan kokenut liigajyrä Miika Lahti rusikoi kiekon reppuun maalin edestä ylivoimalla. Yleisö tarjosi tästä jo syöttöpistettäkin toiselle ottelun erotuomareista. Yleisössä pauhattiin myös siitä, että jo avauserässä alkanut linjan rakoilu kasvoi vaan entisestään. Jossain mainittiin jopa toisen tuomariston jäsenen olevan laukaalaisten paras pelaaja. Toisaalla taas puheltiin, että pelin vaade oli kahdelle tuomarille liikaa jättiyleisön edessä, kolmas olisi vähintään tarvittu.

Kolmanteen erään mentiin siis vierasjohdossa. Jo toisessa erässä alkoi näkymään vieraiden väsyminen ja se paheni entisestään kolmanteen. Urhon peliä hankaloitti kuitenkin läpi koko ottelun syöttötarkkuus, vaikka luistelu tuntui jo melko ylivoimaiselta.

Urhon kova taistelu palkittiin lopulta vajaa minuutti ennen päätössummeria. Taneli Lappalainen laukoi kiekon reppuun ja kauden ennätysyleisö pauhasi hallin kattoa metritolkulla korkeammalle. Syöttäjinä maaliin Kristian Kujala ja Niko Pennanen. Ottelun varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin 3-3. Finaaleissa se tarkoittaa sitä, että seuraavaksi siirryttiin jatkoerään, joka pelataan maalista poikki systeemillä.

Urho pääsi aloittamaan jatkoerän ylivoimalla, kun kolmannen erän lopulla tullut jäähy jatkui vielä lähes kaksi minuuttia. Urholla oli ylivoiman aikana parikin huipputonttia ratkaista ottelu. Maaliteossa ei kuitenkaan onnistuttu. Gladiators syötti katkeraa kalkkia pian ylivoiman päättymisen jälkeen. Puolustusalueelta lähetetyn roikkukiekon sai ilmeisesti mailan varrellaan Erkka Vänskä mukaansa. Läpiajoon johtanut pomppu sitten päätti lopulta ottelun, kun Vänskä laukoi kiekon längistä reppuun ja laukaalaisten juhlat olivat ylimmillään.

Maalivahtien torjunnat kertoivat tasaisesta väännöstä. Urhon maalin suulla Joni Mikkola torjui 30 kertaa ja vieraiden maalilla Matias Vuorenmaa 26 kertaa.

- Pieniin nukahduksiin nämä tasaiset pelit monesti ratkeavat. Syystä tai toisesta pomppii aina suotuisasti jommallekummalle, tällä kertaa vieraille, analysoi päävalmentaja Tuomo Yläinen ottelun jälkeen.

- Jäähyjä liikaa, osa aiheesta ja osa ehkä vähän aiheettakin. Tai sanotaanko näin, että annettiin mahdollisuus viheltää. Tuollaista vastustajaa vastaan tämmöinen jäähymäärä antaa otteen kaverille ja tuo negatiivista kierrettä omaan tekemiseen. Se sotki kyllä meidän peliämme, Yläinen jatkoi.

- Tokihan tappio harmittaa, mutta hieno tasoitus ottelun lopussa. Jatkoerässä tarjottiin ylivoimalla siihen alkuun, ei kuitenkaan pystytty siinä hyödyntämään omaa hetkeämme. Jostain syystä kamppailu-ja reagointipeli jäi meitä hieman vajaaksi koko pelin ajan, ”Ylli” lisäsi loppuun.

Seuraava otatus koittaa sitten lauantaina Laukaassa. Kiekko Peurungan jäähallissa tippuu lauantaina jäähän klo 17.30. Tarvittaessa pelataan vielä sunnuntaina Suolahdessa, jos tuo ottelu pelataan niin se alkaa sitten klo 16.00. Finaalit pelataan jo aiemmista pudotuspeleistä tuttuun tapaan kahdesta voitosta poikki.