Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: | Hyvä mieli avain onnellisuuteen

Olen pohtinut omalla kohdallani paljon syitä, mikä aiheuttaa huonoa oloa sekä pahoinvointia mielelle. Kuinka saavuttaa tasapainoinen arki työelämän, oman ajan, perheen ja parisuhteen välillä?

Jokainen niin sanotun neljän ajan määritelmä on tärkeä osa-alue ruuhkavuosien aikana lapsi perheissä ja edellytys toimivalle parisuhteelle sekä hyvälle mielelle ja onnellisuudelle ajatellen ihmisten perustarpeita.

Väitän, että samassa elämän tilanteessa olevat perheet painivat samojen asioiden äärellä.

Omien kokemuksieni myötä (vuodet 2019–2020) olivat hyvin haasteellisia töiden ja terveyden osalta. Toipumisen prosessi on pitkä, niin fyysisten rajoitteiden osalta kuin henkistenkin. Kuoleman käydessä lähellä ja oman rajallisuutensa ymmärtäminen avaa kummasti silmiä ja pistää asioita uuteen arvojärjestykseen.

Minun kohdallani tämä varmasti oli hyvä opetus, mutta kovin rankka.

Henkinen hyvinvointi yksilön kohdalla on tärkeää, jotta myös muut ihmiset ympärillä voivat hyvin. Tämänpäiväinen yhteiskunta asettaa valtavasti haasteita, joka aiheuttaa myös suurimman osan sairauspoissaoloista työelämässä mielenterveydellisistä syistä johtuen. Oli oma asemasi työelämässä mikä tahansa, jokainen työ on yhtä tärkeää, ja aiheuttaa tekijälle omat paineensa.

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että tulevaisuudessa turvalliseen ja toimivaan työyhteisöön on työnantajalla avaimet työntekijöiden jaksamisen ylläpitämiseksi, jossa huomioidaan enemmän myös henkinen jaksaminen.

Yhteiskunnallisesti ajatellen on tärkeää, että työntekijät voivat hyvin ja jaksavat tehdä töitä eläkepäiviin asti sekä pääsevät viettämään terveenä myös ansaittuja eläkepäiviään. Hidastetaan vähän...Oma lupaukseni vuoteen 2021: vähemmän on enemmän, liikun luonnossa, annan enemmän aikaa perheelleni ja läheisilleni Mikä on sinun lupauksesi on vuodelle 2021?

Kirjoittaja on työsuojelupäällikkö ja Keskustan kunnallisvaaliehdokas Äänekoskella.