Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: | Niinistö tukee vaalien siirtoa

Kahdeksan puoluesihteeriä esitti kuntavaalien siirtoa kesäkuulle. Perussuomalaiset vastustivat. Ketään ei yllättänyt, että siirrosta syntyi kalabaliikki. Ihan mitättömistäkin asioista synnytetään.

Kokoomusnuoret vaativat oikeusministeri Henriksonin eroa. Kokoomuksen puheenjohtaja Orpo avasi 7.3. pitkän facebook-kirjoituksensa: ”Eilen elettiin häpeällistä päivää Suomen demokratiassa ja poliittisessa järjestelmässä”.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-aho nimesi Suomen banaanivaltioksi. Tosin hieman puutteellisin tiedoin. Sekä Kokoomus että Perussuomalaiset ovat sanoneet ensisijaisesti oikeusministerin mutta koko hallituksenkin epäonnistuneen surkeasti vaaliasian hoidossa. Ne ovat arvostelleet voimakkaasti myös varautumissuunnitelmien puutetta.

Yllä olevaan viitaten oli mielenkiintoista lukea presidentti Niinistön haastattelu Helsingin Sanomista 9.3. Siinä Niinistö ilmaisee pitävänsä vaalien siirtoa järkevänä ja perustelee mielipiteensä monipuolisesti ja selkeästi. Hän myös teilaa perustellen ennalta tehtyjen varautumissuunnitelmien onnistumismahdollisuudet. Kannattaa lukea haastattelu, mikä ihmeekseni on jäänyt vähälle huomiolle julkisuudessa.

Demokratian toteutumisesta vaaleissa kertoo äänestysprosentti.

Rokotusten lisääntymisen ja ulkotilojen hyödyntämisen on syytä uskoa lisäävän uskallusta äänestää, mutta myös ryhtyä vaalitoimitsijaksi.

Pentti Salminen

kaupunginvaltuutettu, sd.