Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: | Kokoomus Sanna Marinin kimpussa

Kun pääministeri Marin esitteli liikkumista rajoittavan lakiehdotuksen eduskunnalle, hän totesi sen olevan THL: n ohjeiden mukainen. THL:n Salminen puhui 28.3. perustuslakivaliokunnassa hieman epäselvästi asiasta. Siitä Kokoomus Timo Heinosen suulla arveli Marinin puhuneen eduskunnalle muunneltua totuutta. Kansan suussa sitä kutsutaan valehteluksi. Kyse on vakavasta syytöksestä.

Tätä ennen, 24.3. A-studiossa Salminen kertoi THL:n kantana liikkumisrajoitusten olevan ehdottoman välttämättömät, eikä vaihtoehtoja ole. Kaikki muu on käytännössä tehty. Kokoomus oli Salmisen lausunnosta tietoinen, mutta siitä huolimatta kävi Marinin kimppuun, eikä perunut syytöstään, vaikka samassa kokouksessa siteerattiin THL:n virallista lausuntoa. Siinä THL suositteli hallitukselle vahvasti liikkumisrajoitusten pikaista käyttöön ottoa.

Mitä tulee hallituksen esityksen laillisuuteen, on käynyt ilmi, että oikeuskansleri Pöysti on kehunut tasapainoisena pitämäänsä esitystä, ja kiittänyt valmistelijoita hyvästä työstä. Oma lukunsa on oikeuskanslerin muu opastus ja ohjeet, miten esitellä lakipaketti. Sen sopivuudesta oikeusoppineet käyvät keskustelua.

Vain mielikuvitus on ollut rajana, mistä kaikesta Sanna Marinia on syytetty ja röykytetty. Hyvin on kuitenkin nuori nainen kestänyt keski-ikäisten miesten ja alfanaaraiden jahtauksen.

Perussuomalaiset ovat tutkimusten mukaan nousseet yli 6000 euroa kuukaudessa ansaitsevien suosituimmaksi puolueeksi. Tämä saattaa hyvinkin osaltaan selittää Kokoomuksen nykytapaa tehdä politiikkaa.

Täysin odotettava oli Jussi Halla-ahon reaktio kyseisten tosiasioiden esille tulosta. Häntä se ei miellytä. Hänen mielestään tosiasioiden esittäminen on hallituksen yritys väistää vastuutaan.

Pentti Salminen (sd.)

(Ei sukua THL:n Salmiselle)