Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: | Vahvaa osaamista tarvitaan

Keski-Suomen aluevaltuusto tulee koostumaan maakunnan 22 kunnasta ja asukkaita tällä alueella on noin 275 000. Aluevaaleissa valitaan 69 valtuutettua hoitamaan tehtävää joka alkaa 1.3.2022. Sunnuntaina, varsinaisena vaalipäivänä 23.1.22 on merkitystä meidän kaikkien tulevaisuuteen, niin suurista asioita silloin päätetään.

Uusien aluevaltuutettujen toimenkuva tulee olemaan laaja ja heiltä vaaditaan todella perehtyneisyyttä tulevien asioiden hoitoon. Valtuutetuilta tullaan odottamaan asioiden hoitoon jämäkkyyttä ja ennen kaikkea tasa-arvoisuutta pienten ja isojen kuntien välillä. Palveluiden saatavuus omassa kunnassa nousee varmasti esille monissa keskusteluissa ja mielestäni nykyisellä tasolla olevat palvelut pitää pystyä säilyttämään ehdottomasti. Pienissä kunnissa asukkaiden lukumäärä ei saa olla määräävänä tekijänä palveluiden heikentämiseen, päinvastoin, palvelun tuottajan pitää kehittää uusia menetelmiä esim. etävastaanottoa tai muita digitaalisia menetelmiä hyväksi käyttäen.

Äänekoskella on saanut omassa terveyskeskuksessa myös joidenkin erikoislääkäreiden vastaanotto noin kuukauden välein. Suurin osa erikoissairaanhoidosta voidaan ja pitääkin keskittää Sairaala Novaan Jyväskylään, koska siellä on tarvittavat laitteet ja osaava henkilökunta.

Maakuntamme pelastustoimi on myös siirtymässä uuden hyvinvointialueen alaisuuteen. Koko Keski-Suomen palo- ja pelastustoimea tulee kehittää niin, että apu on saatavilla kaikille nopeasti. Pelastuslaitoksen ja vapaapalokuntien yhteistyötä tulee vahvistaa. Toimipisteet tulevat tarvitsemaan rahaa toimintansa ylläpitämiseen, koulutukseen ja kaluston uusimiseen.

Vuoden 2023 alussa, kun uusi hyvinvointialue aloittaa toimintansa, niin siihen mennessä on todennäköisesti myös luotu uusia toimintamalleja, ainakin kokeiltavaksi, mutta mielestäni ei pidä unohtaa nyt käytössä olevia ja toimiviksi todettuja asioita, niin sote- kuin pelastuspuolella.

Seppo Ruotsalainen

aluevaaliehdokas (sd.)