Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipidekirjoitus: | Nyt riitti – lakkovaroitus

Kaksi vuotta sote-alan työntekijät ovat olleet kovilla covid-19

aiheuttaman sairastelun keskellä. Etenkin sairaanhoitajat ovat painaneet pitkää päivää oman terveytensä kustannuksella ja vieneet jaksamisensa äärimmilleen. Tämä ei ole näkynyt palkoissa juurikaan. Nyt on alkanut ilmetä hoitajapulaa, ja syy on nimenomaan, että monelle alan tekijälle riitti.

Nyt läpi ajettu sote-alaa koskeva, ihmisoikeuksia syvästi rikkova

rokotepakko on monelle ollut se pohjanoteeraus. Kaksi vuotta he ovat kelvanneet pandemian keskellä, ja nyt varianttien muututtua lievemmäksi rokottamaton hoitaja on rokotetulle potilaalleen mukamas terveysriski. Joillain työpaikoilla on alkanut vaatimus jo kolmesta piikistä irtisanomisen uhalla. Monille tämä on liikaa.

Suomi tarvitsee joka ikisen sosiaali- ja terveysalan työntekijän.

Krooninen työntekijäpula on riivannut alaa pitkään, ja on aivan

käsittämätöntä, miten yhtäkkiä muka olisi varaa irtisanoa tuhansia aivan täysin päteviä hoitajia?

Onko unohtunut, että rokotteen piti alunperinkin suojata vain kantajaa itseään vakavalta taudin muodolta? Rokotekattavuus on korkea, ja niin on uusien tartuntojen päivittäinen määrä saavuttanut koko pandemian aikaisen huippunsa. Sairaanhoitokapasiteetti on lujemmilla kuin koskaan.

Me tarvitsemme jokaisen tekijän. Sinä tarvitset jokaisen hoitajan. Jo tämän pitäisi riittää perusteluksi sote-alan rokotepakon tarpeettomuudesta ja mielivaltaisuudesta.

Ilmeisesti ei riitä. Siksipä ilmoitamme, että ellei hallitus peräänny

tartuntatautilain rokotevelvoitteesta, ilmoitamme, että 14.2. 2022 klo 00:00 alkaa kaikkia covid-19 rokotevelvoitetta vastustavien sotealan henkilöiden massiivinen yleislakko. Nyt riitti!

#nytriitti-liikkeen puolesta

Virpi Tirkkonen