Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: | Seurakunta on ja pysyy

Ilonaiheeni on, että Äänekosken seurakunnan tulevaisuus kiinnostaa 56 ehdokkaaksi asettunutta, neljästä eri valitsijayhdistyksestä. Mukana on myös uusiakin ehdokkaita. Näin demokratia toteutuu parhaalla mahdollisella tavalla ja teille äänestäjille jää monipuolinen valinnanvapaus. Seurakuntaa on ja pysyy. Sitä tarvitaan ja sen toimintaan halutaan vaikuttaa antamalla omaa aikaa tärkeiden yhteisten asioiden hoitoon. Vaalikonetta voi käyttää apuna löytämään sopiva ehdokas, jonka arvomaailma on lähellä omaa.

Luottamushenkilöillä on paljon annettavaa kirkon työhön ja seurakunnan hallintoon. Asiat ovat välillä vaikeita ja haastaviakin, kun mietimme kirkon ja seurakunnan roolia tämän päivän maailmassa. Yhdessä tämän yhteisön jäseninä olemme kuitenkin enemmän ja saamme myös paljon ilontunteita onnistuneesta päätöksenteosta.

Ovet avoinna -kirkon strategia kutsuu jokaista sellaisena kuin olemme, ainutlaatuisena ja arvoltaan sekä oikeuksiltaan yhdenvertaisena yksilönä, Jumalan rakkaina lapsina. Suvaitsevaisuus ja kanssaihmisten kunnioitus ovat tärkeitä teemoja näissä vaaleissa.

Paikallisilla vaaleilla vaikutetaan myös koko kirkon suuntaan ja ennen kaikkea sen uudistumiseen. Luottamushenkilöillä on keskeinen rooli vaikuttamaan paikallisseurakunnan hallintoon ja talouteen. Yhdessä luodun strategian avulla asetamme työlle ja resurssien käytölle painopisteitä, joilla seurakunnan toimintaa suunnitellaan, kehitetään ja ohjataan. Näin luomme seurakunnasta kaikille turvallisen yhteisön, jossa ketään ei jätetä yksin ja lähimmäisemme lähellä sekä kaukana saavat tukemme.

Työn kehittäminen, työhyvinvointi sekä johtaminen hyvässä työilmapiirissä ovat myös luottamushenkilöiden tärkeyslistalla. Kun seurakunta voi hyvin, myös sen työntekijät voivat hyvin.

Kirkon arvotehtäviin kuuluu vastuu ympäristöstämme ja toiminta kestävän tulevaisuuden rakentamisen puolesta. Äänekosken seurakunnassa on jo pitkällä työ ympäristödiplomin hakemista varten. Tämä sitouttaa seurakunnan työntekijöiden lisäksi myös meitä seurakuntalaisia toimimaan vastuullisesti. Linjatuista velvoitteista kiinnipitämällä ja oman toimintamme kautta olemme edelläkävijöitä kulutuksen vähentämisessä sekä kaikessa tähän liittyvässä toiminnassa.

Seurakunnassa tehdään paljon hyvää, ainutlaatuista ja arvokasta työtä mm. diakonian työsaralla, jossa apua saavat kaikki, joita muu apu ei tavoita. Sekä viranhaltijoiden että seurakunnan vapaaehtoisten aktiivista työpanosta tarvitaan yksinäisyyden lievittämisessä ja lähiyhteisöjen rakentamisessa. Nämä ovat myös tärkeitä kohtaamispaikkoja. Elintarvikkeiden hintojen noustessa ja talouden kiristyessä ruokajakelua ja muuta avustustyötä tarvitaan entistä enemmän. Lapsiperheiden tukeminen vaikeana aikana kantaa pitkälle tulevaisuuteen, muita avuntarvitsijoita unohtamatta.

Seurakunnan toteuttama lasten ja nuorten ohjattu toiminta antaa mahdollisuuden harrastaa ja toimia turvallisessa ympäristössä. Tutut tilat toivottavat tervetulleiksi valitsemaan itselle sopiva ajanviete. Rippikoulut ovat edelleen suosittuja, samoin isostoiminta sen rinnalla. Laajaniemen leirikeskus antaa hyvät ja toimivat puitteet leirien pitämiseen paikallisesti. Isompien rippikouluikäluokkien vielä ollessa myös teemarippikouluja järjestetään muilla paikkakunnilla. Uusien ja ajanmukaisten keinojen avulla nuorten sitouttaminen seurakuntaan tuottaa hyvää tulosta.

Huomiotamme tulee kiinnittää myös seurakunnan tilojen käytön monipuolistamiseen sekä toimintojen ja viestinnän saavutettavuuteen eri keinoin. Annetaan kirkon sanoman levitä erilaisten ihmisten kohtaamisten, keskustelujen ja kuuntelemisen avulla. Mitä sinulle kuuluu? -kysymys ei ole ollenkaan turha. Anna aikaasi ja huomiotasi lähimmäisellesi, saat itse kaksin verroin takaisin. Ovet ovat avoinna ihan jokaiselle. Tule sellaisena kuin olet!

Ole uskottu, toivottu ja rakastettu, kuten seurakuntavaalin tunnus kuuluu.

Seurakunta kuuluu kaikille -valitsijayhdistyksen ehdokas