Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: | Vihersiirtymä: kirosana vai mahdollisuus

Nykyinen vihervasemmisto hallitus teki alkutaipaleellaan varsin kunnianhimoisen ohjelman ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Tavoitteeksi asetettiin, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Nopealla aikataululla aloitettiin monia toimenpiteitä ilman kunnon valmistelua. Tästä yhtenä esimerkkinä on tuvetuotannon yhtäkkinen alasajo. Sen ansiosta suuri joukko tämän toimialan piirissä elantonsa hankkineita yrittäjiä ajautui täysin kohtuuttomaan tilanteeseen ja konkursseihin myöskin keskisuomessa. Voi vain kuvitella sitä tuskaa mitä tässä tilanteessa kokee ja ymmärtää hyvin, että vihersiirtymästä muodostui kirosana.

Kokonaan toinen puoli vihersiirtymää on sen tuomat mahdollisuudet Suomelle ja meidän teollisuudelle ja yrityksille. Meillä on paljoninnovatiivista huippututkimusta, jonka pohjalle voidaan rakentaa vihreää, uusia työpaikkoja luovaa yritytoimintaa. Jo nyt näkyy, että myös ulkomailta on kiinnostusta investoida Suomeen esimerkiksi vetytalous, hiilivapaa terästeollisuus, akkuteollisuus ja akkukemikaalit. Myöskin metsäteollisuus kehittää jatkuvasti uusia vihreitä ratkaisuja ja tuotteita, tekstiilikuitu, akkuhiili, innovatiiviset pakkaustuotteet muovia korvaamaan, sivuvirtojen entistä parempi hyödyntäminen.Vihersiirtymä on todellinen mahdollisuus.

Kirjoittaja on eduskuntavaaliehdokas (kok.)