Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Työelämäkoulutusta tarvitaan

Äänekosken elinkeinoelämä on hyvässä vireessä ja kaupungin tulevaisuuteen liittyy paljon odotuksia. Kaupungissa onkin tärkeää panostaa elinkeinoelämän edistämiseen ja varmistaa, että Äänekoskella on osaavaa työvoimaa tarjolla.

Jatkuvalla oppimisella on tässä suuri merkitys, koska työmarkkinat ovat muuttuneet ja työelämän tarpeet vaihtuvat nopeasti, on tarpeen tarjota työikäisille mahdollisuus päivittää osaamistaan jatkuvasti. Tähän tarvitaan selkeästi uudistettua lainsäädäntö- ja rahoitusjärjestelmää.

SDP:n ehdotus on, että tutkintoon johtavan koulutuksen rinnalle tulisi luoda kokonaan uusi koulutusmuoto, ”työelämäkoulutus”. Kyse olisi opinnoista, jotka mahdollistaisivat osaamisen päivittämisen työikäisille, joilla on jo työkokemusta. Tämän lisäksi on tärkeää tehdä tutkintoon johtava koulutus helpommin saavutettavaksi myös työikäisille ja tarjota oikeus jatkuvaan oppimiseen kaikille, elämäntilanteesta riippumatta.

Jatkuvan oppimisen kehittäminen ja työllisyysasteen nostaminen 80%:iin ovat SDP:llä seuraavan vaalikauden olennaisia tavoitteita. Tämän saavuttamiseksi tarvitaan jatkuvaa panostamista ja työelämään sopivien koulutusten tarjoamista.

Äänekoskella on hyvät mahdollisuudet olla tuottamassa tätä osaamista, jossa työvoiman ja yritysten tarvitsema osaaminen kohtaavat nyt ja tulevaisuudessa, tässä voisi olla POKE avainasemassa.

Oikeus jatkuvaan oppimiseen kuuluu kaikille ja kaikenikäisille.

Kirjoittaja on eduskuntavaaliehdokas (sd.)