Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Vain äänestämällä voit vaikuttaa Suomen suunnasta

Eduskuntavaalit lähestyvät ja suomalaisilla on edessä vaikea valinta. Joko he äänestävät jatkuvuuden tai muutosten tietä.

Nykyinen hallituspohja olisi pienempi paha kuin kokoomuksen ja perussuomalaisten hallituspohja. Luulen, että perussuomalaiset eivät halua ottaa hallitusvastuuta, vaalituloksesta huolimatta pysynevät oppositiossa.

Kokoomus on ilmoittanut haluavansa leikata asumistuesta ja porrastaa työttömyysturvaa. Kokoomus on myös puhunut monien miljardien leikkaamisesta kohdentamatta niitä mihinkään ja puhunut ympäripyöreitä tehostamisesta ja indeksijarruista jne. Miljardien leikkaukset kohdentuvat aina julkisen talouden menetyksien kautta kaikkein köyhimpiin ihmisiin.

Suomessa on yli 700 000 ihmistä, jotka elävät alle köyhyysrajan. Samalla kun hintataso nousee, ostovoima vähenee.

Lasten ja nuorten pahoinvointi lisääntyy. Nuorisopsykiatrian potilasmäärät kasvavat mutta hoidon tarpeeseen ei pystytä vastamaan. Nuorilla on yksinäisyyttä, syrjäytymistä ja erilaisia mielenterveyden häiriöitä. Suomalaiset nuoret kuolevat huumeisiin eniten Euroopassa.

Vaikka Suomi on vielä hyvinvointiyhteiskunta, olisi silti paljon tehtävää.

Näissä vaaleissa ratkaisevassa asemassa on keskiluokka. Keskiluokka liikkuu välillä vasemmalle, välillä oikealle. Ne puolueet, jotka pystyvät ymmärtämään ja ajamaan keskiluokan intressiä voittavat vaalit.