Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Harjoittelupaikka kaikille opiskelijoille

Yli puolet yrityksistä on ollut huolissaan työvoiman saannista nyt ja lähivuosina. Toisaalta yli puolet opiskelijoista ei saa harjoittelupaikkaa omalta opiskelualaltaan. Tässä on merkittävä kohtaanto-ongelma. Professori Pekka Neittaanmäki on kehittänyt ongelmaan ratkaisun.

Harjoitteluvoucher yrityksille. Yritykset ilmoittavat oppilaitoksille harjoittelija- ja työvoimatarpeistaan. Oppilaitokset tunnistavat yritysten ongelmat. Kokoavat yritys tai yritysryhmäkohtaisesti opiskelijat, perehdyttävät opiskelijat, palkkaavat harjoittelijat ja ohjaavat harjoittelijoiden työtä.

Kiireisiltä yrittäjiltä säästyy aikaa rutiinien hoitamisessa. Oppilaitos laskuttaa kulujen mukaan yritystä. Pienempien yritysten tapauksessa, joissa harjoittelijatarve on vähäisempi, harjoittelija työskentelee useammassa yrityksessä. Oppilaitokset ovat saaneet Eu rahoitusta toiminnan kehittämiseen.

Tämä harjoittelu-voucher toimintamalli on saanut EU:n innovaatiopalkinnon. Oppilaitokset ovat velvollisia toimimaan niin että jokainen opiskelija saa harjoittelupaikan. Opiskelijaa ei saa jättää yksin.