Suvivirsi kajahti yhteislauluna Suolahden Kukkulanmäellä

Koulujen kevääseen liittyvä Suvivirsi herkisti kesäpäivässä.

Jumppahetki ennen yhteislualua. Suvivirsi, siirtymäriitti keväästä kesän kajahtaa Kukkulanmäellä taas lauantaina 30.5. klo 18. Risto Korhonen

Risto Korhonen

– Eilen oli ensimmäinen kesäpäivä hyttysineen. Nyt on hyvä hetki laulaa Suvirsi, huokaistiin sunnuntaina Suolahden Kyläyhdistyksen organisoimassa Suvivirren yhteislaulutilaisuudessa aivan taajaman ydinkeskuksessa Kukkulanmäen laella.

Kukkulanmäen nuotiopaikalle oli sunnuntaina puolenpäivän aikaan kokoontunut reipas ja iloinen laulajien joukko. Ennen lauluosuutta kyläaktiivi Leena Mäkinen improvisoi pienen jumppa- ja äänenavaushetken.

– Suvivirsi on tuttu kouluajoilta, myös täällä Kukkulalla aikoinaan sijainneessa oppikoulussa. Ja kun isä ja äiti olivat työssä koululaitoksen palveluksessa, veisasimme Suvivirren heidän molempien hautajaisissakin, muisteli Leena Mäkinen.

Suolahtelainen laulukansa ei jättänyt musiikkituokiota yhteen lauluun, vaan laulettavaksi valikoitui muutama tilanteeseen sopiva virsi ja Keski-Suomen kotiseutulaulu. Lauluväki kehitteli Liisa Linnalan ehdottomana ajatusta, että mäelle voitaisiin kokoontua laulelemaan yhdessä useamminkin – vaikkapa eri teemoilla.

Suolahden rantareittejä ja Kukkulanmäen Keitele-maisemia yltyivät kehumaan vuolaasti myös paikalle pyöräilleet Sirpa Laakso ja Matti Tirkkonen.

– Hieno tapahtuma ja erityisen upea on tämä koko ranta-alue.

Suvivirttä lauletaan uudemman kerran Kukkulanmäellä lauantaina 30.5. klo 18, jolloin koko Suomi herkistyy vanhan virren tunnelmiin – kuka kotipihallaan, kuka parvekkeellaan. Kukkulanmäellä laulu onnistuu ihan koronarajoitusten mukaan.

Kommentoi