Äänekosken kaupunki tarjoaa kesätyöseteleitä nuorten työllistämiseen

Äänekosken kaupunki ei pysty tänä kesänä työllistämään itse nuoria, mutta myöntää kesätyöseteleitä nuorten palkkaamiseen paikallisille yrityksille ja yhdistyksille. Myös nuorten yrittäjyyttä tuetaan. Sari Tauru

Marjo Järvikylä

Äänekosken kaupunki myöntää kesätyöseteleitä yhdeksännen luokan päättävien ja vuosina 2001-2003 syntyneiden nuorten kesätyöllistämiseen.

Kahden viikon 250 euron ja neljän viikon 400 euron arvoisilla kesätyöseteleillä tuetaan nuorten työllistymistä Äänekoskella toimiviin yrityksiin ja yhdistyksiin. Kesätyöseteleitä myönnetään 1. syyskuuta saakka.

Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö. Kesätyöseteliä ei myöskään voi käyttää oman perheenjäsenen palkkaamiseen yritykseen tai yhdistykseen.

Kaupunki voi myöntää vuosina 2001-2004 syntyneille nuorille myös 250 euron kesäyrittäjyyssetelin, mikäli nuori työllistää itsensä kesällä yrittäjyyden kautta.

Kesätyöseteleillä helpotetaan tilannetta, jossa Äänekosken kaupunki joutui peruuttamaan koronavirusepidemian vuoksi nuorten työllistämisen kaupungille.

Keskustelu