Poke tiivistää yhteistyötä Luonnonvarakeskuksen ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa

Poke, Luke ja Jamk lisäävät yhteistyötä biotalouteen liittyen. Anni Nieminen

Marjo Järvikylä

Luonnonvarakeskus (Luke), Jyväskylän ammattikorkeakoulu (Jamk) ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto (Poke) ovat tehneet sopimuksen strategisesta yhteistyöstä.

Yhteistyöllä tavoitellaan toimijoiden mukaan osaamisen vahvistamista erityisesti liiketoiminnan, innovaatiotoiminnan ja yrittäjyyden alueella osana kierto- ja biotalouden kokonaisuutta.

Poke, Luke ja Jamk tavoittelevat yhteistä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa biotalouden liiketoiminnan johtamisen, innovaatiotoiminnan ja yrittäjyyden kehittämisen alueella huomioiden globaalin liiketoiminnan muutokset ja mahdollisuudet.

– Sopimus merkitsee käytännössä myös koulutuksen kehittämistä yhteistyössä, Jyväskylän ammattikorkeakoulun biotalousinstituutin johtaja Minna Lappalainen kertoo toimijoiden yhteisessä tiedotteessa.

– Yhteistyömme tiivistää luonnonvara-alan tutkimuksen ja koulutuksen vuoropuhelua, mahdollistaa uusia tutkimusavauksia biotalous- ja maaseutuyritysten kilpailukyvyn kehittämiseksi sekä edistää tutkimustiedon käytäntöön vientiä ja soveltamista koulutuksessa, johtaja Sari Forsman-Hugg Lukesta puolestaan luonnehtii.

Keskustelu