Päiväkodin piharakennus paloi lauantaiyönä Äänekoskella – jo toinen mahdollisesti tahallaan sytytetty palo parin viikon sisään

Arkistokuva. Agata Anttonen

Heli Kiukkonen

Päiväkodin piharakennus paloi maan tasalle perjantain ja lauantain välisenä yönä Äänekosken keskustan tuntumassa. Kyseessä oli lautaverhoiltu noin 7-neliöinen leikkimökin tapainen rakennus, jossa on säilytetty aiemmin leluja.

Paloesimies Samu Kemppi Keski-Suomen pelastuslaitokselta kertoo, että tapaus sattui käytöstä jo suljetun päiväkodin pihalla. Kyseinen päiväkoti sijaitsee Louhenkadulla lähellä Koulunmäkeä.

Pelastuslaitos sai tiedon palosta hieman ennen puoltayötä ohikulkijan ilmoitettua palosta hätäkeskukseen. Kun pelastuslaitos ehti paikalle, rakennus oli jo romahtanut ja palanut maan tasalle. Sammutustöissä kului vettä noin 2000 litraa.

Kempin mukaan oli hyvin lähellä, että palo olisi levinnyt myös entiseen päiväkotiin, sillä palanut piharakennus sijaitsi vain noin kolmen metrin päässä päärakennuksesta.

– Onni onnettomuudessa oli se, että päiväkoti oli tiiliverhoiltu, niin tuli ei siihen tarttunut, Kemppi kertoo.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Kemppi kuitenkin pitää epätodennäköisenä, että palo olisi syttynyt itsestään.

– Kylmillään oleva rakennus, jossa ei ole sähköjä eikä tiettävästi eilen ukkostakaan ollut, niin vaihtoehtoja ei paljon jää, Kemppi sanoo.

Keskisuomalainen kertoi viime viikolla tapauksesta, jossa Teletalon seinustalla sijainneet jäteastiat syttyivät palamaan toissa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Äänekosken Kotakennääntiellä.

Myös tuolloin pelastuslaitokselta arvioitiin, että palo saattoi olla tahallaan sytytetty.

Kommentoi