Verneri Poikonen hiihti nuorten SM-hopeaa ja lunasti MM-kisapaikan

Verneri Poikonen hiihtää vahvaa kautta kohti MM-kisoja. Kuva Äänekosken kaupungin urheilugalasta. Riku Tulla

Heli Hyttinen

Äänekosken Huiman Verneri Poikosen vahvat sprinttinäytöt toivat paikan nuorten MM-hiihtoihin, jotka kisataan Saksan Oberwiesenthalissa 28.2.-8.3.

-Olen hyvillä mielin sen suhteen, että tällä kaudella perustasoni on noussut sprintissä paljon. Nuorten MM-kisat ovat kauden päätavoite, Poikonen summaa.

Hän korostaa, että alle 23-vuotiaiden kisoihin ei välttämättä lähetetä ketään, ellei riittäviä näyttöjä ole. Ihan vahingossa kisalippua ei siis saa.

MM-kisoissa Poikonen hiihtää näillä näkymin vain sprintin. Hän ennakoi, että kisa tulee olemaan kovatasoinen, sillä mukaan mahtuu maailmancup-tason urheilijoita.

-Viime kerrasta vähän oppineena en aseta itselleni erityisiä tavoitteita. Olen tyytyväinen, jos päivän päätteeksi voin todeta, että tein sen, mihin pystyin.

 

Viikonlopun nuorten SM-hiihdoista Kontiolahdelta Poikonen kuittasi vapaan sprintistä hopeaa. Maajoukkuehiihtäjä Verneri Suhosen voittaminen olisi hänestä ollut liki tekemätön paikka.

-Koitin lyödä peesiin, mutta oikeastaan hopeaa lähdin hakemaan. Kulta olisi ollut jo ylisuorittamista.

Kontiolahdella Poikonen hiihti sprintin lisäksi 30 kilometrin yhteislähtökisan vapaalla ja oli siinä 18. Se oli enemmänkin hyvä harjoitus.

-Sprinttipäivän jälkeen oli aika tyhjä olo, kun erien välit venyivät pitkiksi. Kahteen kymppiin asti hiihdin aika lailla kärkiporukan mukana, mutta viimeisellä kympillä meinasin sipata. Pitkät matkat eivät ole meikäläisen juttu, Poikonen toteaa.

Kommentoi