Uuden Murskaamon seinät pian pystyyn - Suolahden jäähallin peruskivi muurattiin

Suolahden uuden jäähallin peruskiven muurauksessa ensimmäiset lapiolliset betonia pääsivät heittämään Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen ja ProAveran hallituksen puheenjohtaja Matti Virtanen (selin). ProAveran toimitusjohtaja Antti Virmanen (oikealla) tarkkaili tilannetta muun juhlaväen kanssa. Marjo Järvikylä

Marjo Järvikylä

Suolahden uuden jäähallin seinät alkavat nousta ylöspäin jo tulevien viikkojen aikana. Jäähallin peruskivi muurattiin tänään tiistaina.

Hallin on tarkoitus valmistua elokuussa ja ensimmäinen harjoitusottelu uudessa Suolahden "Murskaamossa" on tarkoitus pelata elokuun loppupuolella.

– Tämä on pieni askel suomalaiselle jääkiekolle, mutta erittäin suuri harppaus Ääneseudun jääurheilulle. Kun siirrymme aikanaan uuteen halliin entisestä, se on yhtä suuri muutos kuin aikoinaan ulkojäiltä nykyiseen halliin siirtymisessä, Suolahden Urhon jääkiekkojaoston puheenjohtaja Tapio Saaristo kiteytti peruskiven muuraustilaisuudessa.

Urho on varautunut tulevaan palkkaamalla kaksi osa-aikaista työntekijää.

– Aikaisemmin ongelmamme on ollut se, että osa pelaajista on lähtenyt meiltä tietyssä vaiheessa parempien puitteiden perään. Nyt tilanne muuttuu, Saaristo uskoo.

Suolahden yhtenäiskoulun ja uimahallin tuntumaan nouseva halli tulee Äänekosken kaupungin oman yhtiön ProAveran omistukseen.

Hallin rakennuttajana ja projektinjohtopalvelun tuottajana toimii Suomen Projektori Oy.

Yli 4000-neliöisessä uudessa jäähallissa aiotaan panostaa energiatehokkuuteen ylimääräisellä lauhdelämpöenergian talteenotolla. Tavoitteena on lähes nollaenergiajäähalli.

Jäähallin tuottamalla energialla hoidetaan kiinteistön lämmöntarve ja käyttöveden lämmitys. Pukuhuoneet, sosiaalitilat, kahvio ja muut tilat lämpiävät omalla energialla. Ylijäävä energia on tarkoitus myydään viereiselle koululle ja uimahallille.

Katsojia halliin mahtuu 1 220.

Keskustelu