Suolahden yhtenäiskoulu avattiin juhlallisesti – ja suhisten

Suolahden yhtenäiskoulun väki kokoontui torstaiaamuna sisäpihalle vihkiäisjuhlaan. Juhla akoi lipunnostolla. Sami Rahkonen

Sami Rahkonen

Hiihtoloman jälkeen käyttöön otettu Suolahden yhtenäiskoulun virallisia avajaisia vietettiin torstaina.

Juhla alkoi koulun sisäpihalla lipunnostolla. Kun lippu oli salossa, kaupunginjohtaja Matti Tuononen piti napakan puheen, jossa hän kiitteli päättäjiä, että Äänekosken kouluverkko on saatu hyvään kuntoon.

– Voisi sanoa, että tämä on ollut investointien ilotulitusta.

Tuononen kertasi, että kuluvan vuoden aikana on otettu käyttöön Suolahden yhtenäiskoulun lisäksi Koulunmäen yhtenäiskoulun uusi osa, monitoimihalli Äänekoski Areena Pankkari sekä Koiviston hirsikoulu.

– Yhteensä investoinnit ovat noin 40 miljoonaa euroa. Se on järkyttävän suuri panostus nuoriin, Tuononen totesi.

Sisätiloissa oppilaat esittivät muun muassa tuttuja kappaleita vuosien varrelta nokkahuilulla ja ukuleleellä. Sami Rahkonen

Kaupunginjohtajan jälkeen opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä muisteli aikaa kuntaliitoksen jälkeen ja tunnusti ettei silloin osannut kuvitella tilannetta, jossa vihittäisiin Suolahden yhtenäiskoulu ja samassa pihapiirissä toimisi uimahalli, viereen rakennettaisiin uutta jäähallia ja pihalla on uutta tekonurmea.

Juuri enempää Härtsiän puheesta ei takariviin kuulunutkaan, sillä yhdeksäksi pihalle marssitetuille koulun nuorimmille oppilaille alkoi tulla kylmä. Kylmissään oppilaat alkoivat liikkua levottomasti toppapuvut suhisten.

Härtsiän jälkeen koulun portailta pidettiin vielä puhe koululaitoksen historiasta ennen kuin juhlaväki pääsi sisälle. Sisällä oppilaat esittivät kolmella eri lavalla saman esityksen koulun historiasta.

Liikuntasalissa seitsemännen, viidennen ja toisen luokan oppilaat muun muassa lauloivat sikermän vanhoista koululauluista, soittivat nokkahuilulla "ostakaa makkaraa", ukuleleellä "tuiki tuiki tähtönen" ja ontoilla putkilla eli Boomwhrackerseillä "paljon onnea vaan". Salijuhla päättyi Keski-Suomen kotiseutulauluun, jonka jälkeen väki pääsi kiertämään koulua.

Kommentoi