Työministeri Harakka luottavainen postitilanteen selviämiseen

Eija Varteva

Työministeri Timo Harakka ei halua ottaa kantaa Postin ja PAU:n välisiin neuvotteluihin eikä postilakkoon, sillä valtakunnansovittelijan toiminta on työministerin vastuualueella ja hän haluaa antaa sovittelijalle ja selvitysryhmälle työrauhan.

– Asia on todella ajankohtainen. Jos neuvottelut ajautuvat viikonlopun aikana karille, työtaistelut laajentuvat ja ne vaikeuttavat meidän jokaisen arkea.

Harakka on hyvin luottavaisella mielellä ja hän uskoo ratkaisun syntyvän.

– Olen ollut ja olen vielä yhteydessä Lauri Ihalaiseen. Hän on todella arvostettava esikuvamme, joka tulee, kun isänmaa kutsuu. Kun häntä pyydettiin selvitysryhmään, hän matkasi ensin yötä myöten bussilla Helsinkiin ja aloitti heti aamulla neuvottelut.

Harakka seuraa tiiviisti neuvotteluja.

– Työryhmä selvittää nyt pakettilajittelijoiden tilannetta. Torstai-iltana tilanne näytti todella hankalalta, mutta perjantaina kaikki muuttui. Tuntuu, että työ etenee hyvässä järjestyksessä.

Työryhmä antoikin sovitteluesityksen lauantai-iltana. Siihen odotetaan vastauksia osapuolilta sunnuntaina kello 15.

Työministeri Harakka osallistui lauantaina muun muassa SDP:n Keski-Suomen piirin syyskokoukseen Äänekoskella. Sen jälkeen hän järjesti Ravintola Willessä yleisen keskustelutilaisuuden.

– Tänne on aina mukava tulla, vanhojen ja uusien ystävien keskelle. Odotan tälläkin kertaa teitä vinkkejä ja opastuksia, te olette alan ammattilaisia, Harakka totesi kahvitilaisuuden alussa.

Äänekoskelaisia puhuttivat muun muassa työllisyys ja sen parantaminen, palkkatuen eri käyttömuodot ja vaikutukset, omaishoitajien verotus, pienyrittäjien työttömyys- ja sosiaaliturva sekä ammatillisen koulutukset resurssit ja opettajien jaksaminen.

Keskustelu