Joulupuu-keräyksellä ilahdutetaan sosiaalitoimen asiakkaita

Joulupuu-keräykseen toivotaan paketteja lapsille ja nuorille. Sauvo Jylhä

Salla Norontaus

Jyväskylän Nuorkauppakamari järjestää perinteeksi muodostuneen Joulupuu-keräyksen Jyväskylässä yhteistyössä kaupungin sosiaalitoimiston kanssa. Keräys laajenee nyt ensimmäistä kertaa myös Äänekoskelle.

- Vuosittain tulee runsaasti kyselyitä onko keräystä Laukaassa ja Äänekoskella. Tänä vuonna kyselyihin on vastattu. Äänekoskella myös paikallinen sosiaalitoimi jakaa lahjat asiakkailleen, nuorille ja lapsille, kertoo Miia Valkonen Jyväskylän nuorkauppakamarista.

Keräyksen tavoitteena on tuottaa hyvää joulumieltä lahjojen antajille sekä ennen kaikkea tuoda iloinen joulu sinne, missä sitä tarvitaan. Lahjat ovat vuodesta toiseen ilahduttaneet eri-ikäisiä lahjan saajia, jotka muuten olisivat saattaneet jäädä täysin ilman joulupukin tuomisia. Keräykseen osallistuu vuosittain myös koululuokkia, työporukoita ja harrasteryhmiä.

Vuonna 2018 Joulupuu-keräykseen saatiin peräti yli 2600 lahjaa.

Joulupuun alle voi kuka tahansa tuoda paketin. Annettavan lahjan tulee olla käyttämätön – joko itse tehty tai ostettu. Lahjan paketointi ei ole täysin välttämätöntä, ja paketoinnissa on toivottavaa suosia lahjakasseja. Paketteihin kiinnitetään pakettikortti, joka kertoo lahjan sisällön mahdollisimman tarkasti. Näin lahja voidaan kohdentaa juuri sitä toivoneelle lapselle tai nuorelle. Lahjan saajien ikähaarukka on 0–21-vuotta, ja keräykseen kaivataan lahjoja erityisesti vauvoille, taaperoille ja nuorille, varsinkin juuri itsenäistyneille nuorille aikuisille.

Keräysaika on 22.11.–10.12.  ja keräyspaikkana Äänekoskella toimii K-Citymarket Äänekoski.

Kommentoi