Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huiman valmennus tuttuihin äänekoskelaiskäsiin

Huiman koripallojaosto on käynnistänyt Keskisen alueen II-divisioonassa tulevalla kaudella pelaavan naisten joukkueen taakse kaksivuotisen projektin uuden nousun hakemiseksi.

– Meillä on hyvä nippu pelaajia, kahdeksan aikuista pelaajaa ja vanhimmista junioreista tulee myös apuja. Jo heti keväällä 2020 olisi tarkoitus nousta takaisin valtakunnalliseen I-divisioonaan, koripallojaoston puheenjohtaja Hannu Kautto iloitsee.

Pelaajasopimuksia joukkueessa ei vielä ole tehty, mutta aikuispelaajat tulevat olemaan tuttuja kasvoja äänekoskelaiselle koripalloyleisölle edelliskausien joukkueista. Huiman toiveissa on myös valmentajien julkistamisen herättävän kiinnostusta uusissa pelaajissa.

Tulevalla kaudella Huiman naisjoukkuetta valmentavat Mervi Nurmi, Marianne Koskinen ja Mikko Kymäläinen, päävalmentajaa kolmikosta ei ole vielä valittu. Myös Kymäläisen kanssa vanhimpia tyttöjunioreita viime vuodet valmentanut Sari Puranen on tarvittaessa apuna valmennuksessa.

– Onhan tämä hienoa lähteä Sipin kanssa seikkailemaan. Joskus aikoinaan vitsailtiin, että tulen Huimaan valmentamaan kun Mervi on kiikkustuolissa, mutta tämä nyt tapahtuikin vähän nopeammin, Äänekoskelta suomalaisen naiskoripallon huipulle jo pelaajanakin noussut Marianne Koskinen naurahtaa.

Pelaajauransa jälkeen ”Vänni” toimi pitkään valmentajana Lappeenrannan Catzissa, niin juniorijoukkueissa kuin myös Korisliigajoukkueessa. Viime kaudella Koskinen valmensi I-divisioonassa pelannutta Catz Kakkosta yhdessä miehensä Tommin kanssa.

Pitkään Huiman toiminnassa mukana ollut Mikko Kymäläinen on valmentanut viime vuodet Huiman C- ja B-tyttöjunioreita valtakunnallisessa I-divisioonassa ja aluesarjassa.

– Odotan näkeväni Mariannen tuolla salilla, ja otan sen mahdollisuutena oppia, niin kuin opin Merviltäkin. Valmentaminen on siitä mielenkiintoista, ettei siinä ole yhtä totuutta tai tapaa tehdä, ja voi jopa kaventaa sitä omaa näkökulmaa jos pyörii kauan itsekseen tai pienessä piirissä, Mikko Kymäläinen pohtii.

Mervi Nurmen ansioluettelo lienee äänekoskelaisille jo tuttu, kun lähes 22 kautta Huiman naisia pääsarjassa valmentanut ”Sipi” palaa edustusjoukkueen valmennukseen reilun vuoden tauon jälkeen.

– Joillakin on sellainen kuvitelma, että olisin katkera Huimalle. Mutta ei Huima ole minulle mitään tehnyt, ihan mielelläni olen taas mukana. Ja mikrotyttöjähän olen valmentanut kuitenkin Huimassa koko ajan, Mervi Nurmi kertoo.

Huiman koripallojaosto käynnistää perjantaina Eloriehassa kausikorttikampanjan, joka toteutuu mikäli kasaan saadaan 300 sitovaa varausta. Kampanjan toteutuessa Huima myös lahjoittaa jokaista ostettua kausikorttia vastaan viisi ottelulippua hyväntekeväisyyteen.