Sauvakävelijä törmäsi Suolahdessa aamulenkillä karhunpentuun – "Luulin ensin koiraksi"

Pertti Flyktman uskoo, että myös emokarhu oli jossain lähistöllä hänen kohdatessaan keskiviikkoaamuna Suolahdessa karhunpennun. Kuvan karhunpentu ei liity tapaukseen. Jussi Murtosaari

Marjo Järvikylä

Suolahtelaisen Pertti Flyktmanin keskiviikkoaamuinen sauvakävelylenkki jäi kesken, kun hän kohtasi yllättäen metsäautotiellä karhunpennun. Flyktman oli kävelemässä Suolahdessa Kaura-ahon risteyksen ja Pörrinsalmen sillan välisellä alueella sijaitsevalla metsäautotiellä, kun hän näki edessään liikettä.

– Luulin ensin, että joku on ulkoiluttamassa koiraansa. Sitten tajusin, että ei se olekaan koira, vaan karhunpentu. Olin noin 25-30 metrin päässä pennusta. Minut huomattuaan pentu nousi kahdelle jalalle ja katsoimme toisiamme. Sitten aloin kolistella kävelysauvojani yhteen, jolloin pentu juoksi pois näkyvistä metsään, Flyktman kuvailee.

Tilanne tuli hänen mukaansa eteen sen verran yllättäen, ettei hän ehtinyt napata pennusta kännykällä kuvaa.

– Siinä hetkessä en ehtinyt kunnolla edes säikähtää, ajattelin vain pitää kävelysauvoilla ääntä, jotta pentu ei jäisi siihen. Tuli mieleen, että varmastihan myös emokarhu oli siinä lähistöllä, vaikka mitään ääntä ei kuulunutkaan, Flyktman kertaa.

Hän tietää, että alueella liikkuu usein muitakin ulkoilijoita ja päätti soittaa havainnostaan heti Sisä-Suomen Lehden toimitukseen.

Flyktman on nähnyt elämässään karhun luonnossa aiemminkin, mutta ei koskaan näin läheltä.

– Lähdin kävelemään saman tien pois päin, en uskaltanut jatkaa enää matkaa ja useamman kerran tuli katsottua peräänkin, ettei emokarhua vaan näy, hän myöntää.

Keskustelu