Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urho nollasi HPP:n – ”Olimme hallitsevampi osapuoli”

Jalkapallon Viitonen (Keski-Suomi) jatkui Suolahden Urhon osalta perjantaina, kun kauden kolmannessa kotiottelussa vastaan asettui Haapamäen Pallo-Pojat. Suolahdessa käyty koitos tilastoitiin lopulta Urholle 3-0 (1-0) –lukemin.

– Vaihdettiin kenttäkoostumusta edelliseen peliin nähden, minkä seurauksena muutaman pelaajan pelipaikka vaihtui. Keskikentän puolustuspelaaminen oli sen myötä aiempaa paremmalla mallilla, Urho-valmentaja Marko Ikonen summasi.

– Lähdettiin rakentamaan tarinaa puolustuspelaamisen kautta. Kun se osa-alue on kunnossa, niin silloin on paremmat mahdollisuudet rakentaa myös hyökkäyspelaamista parempaan suuntaan, Ikonen jatkoi.

Suolahtelaisjoukkueen maalit kirjattiin avausjaksolla osuneelle Tommi Norontaukselle, sekä toisella puoliajalla maalanneille Roope Suopangille ja Eeli Autiolle.

– Onnistuttiin puolustamaan vastustajan parhaat pelaajat erikoistilanteista pois, minkä jälkeen HPP sai ainoastaan pari maalipaikkaa koko pelissä. Me loimme noin kymmenen selvää maalipaikkaa ja olimme sitäkin taustaa vasten hallitsevampi osapuoli, Marko Ikonen taustoitti.

– Vastustajan maalivahti (Jussi Virta) pelasti muutamilla huikeilla torjunnoillaan pari varmaa maalia ja piti lukemat siedettävinä, Urho-käskijä lisäsi.

Sarjataulukossa neljännellä sijalla keikkuva Urho jatkaa pelejään seuraavan kerran jo keskiviikkona. Tuolloin Suolahteen vieraaksi saapuu sarjakakkosena majaileva Jämsänkosken Ilves.

– JIlves-peliä silmällä pitäen lähdettiin HPP-otteluun puolustusvoittoisemmalla taktiikalla, sillä myös seuraavassa ottelussa joudutaan varmasti keskittymään myös puolustuspelaamiseen. Pyritään saamaan jalkeille iskukykyinen joukkue ja voittoa totta kai lähdetään pelistä tavoittelemaan.