Metsä Board perustaa Äänekoskelle kartonkiin ja pakkauksiin keskittyvän osaamiskeskuksen

Osaamiskeskukseen tulee toimistotiloja, laboratorio, tutkimus- ja kehitystilat, pakkaussuunnittelustudio sekä asiakaspalautekeskus. Metsä Board

Sami Rahkonen

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board perustaa Äänekoskelle osaamiskeskuksen , joka keskittyy kartonki- ja pakkausinnovaatioihin.

Uusi osaamiskeskus yhdistää pakkaussuunnitteluosaamisen sekä tutkimus- ja kehitystoiminnan saman katon alle, ja vauhdittaa näin tulevaisuuden kartonkien ja pakkausratkaisujen kehitystä. Keskusta kutsutaan nimellä Excellence Centre.

– Uusi osaamiskeskus mahdollistaa laaja-alaisen yhteistyön. Erityisesti pakkaussuunnittelun osalta voimme nyt tehdä entistä laajempaa yhteistyötä läpi koko arvoketjun. Keskus mahdollistaa yhteiset pakkaussuunnittelutyöpajat ja innovaatiotilaisuudet yhdessä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneittemme kanssa, ja auttaa hyödyntämään entistä paremmin kevyiden ensikuitukartonkien tarjoamat mahdollisuudet, sanoo Sari Pajari, Metsä Boardin myynti- ja markkinointijohtaja.

Keskuksen sijainti Äänekoskella jopa maailman mittakaavassa ainutlaatuisessa biotalouden ekosysteemissä on ihanteellinen. Alueella sijaitsevat myös esimerkiksi Metsä Groupin uuden sukupolven biotuotetehdas, Metsä Boardin kartonkitehdas, Pro Nemus -vierailukeskus sekä Metsä Springin ja Itochu Corporationin teollinen koelaitos, joka alkaa valmistamaan tekstiilikuitua paperisellusta vuoden 2019 lopussa.

Keskukseen tulee toimistotiloja, laboratorio, tutkimus- ja kehitystilat, pakkaussuunnittelustudio sekä asiakaspalautekeskus.

Hankkeen rakennussuunnittelu alkaa kesällä. Uuden osaamiskeskuksen on määrä aloittaa toimintansa vuonna 2020.

Keskustelu