Äänekoskesta tulee vähähiilinen ja ekologinen

Äänekoskella pohditaan kaupunkipyörien käyttöönottoa. Sami Rahkonen

Salla Norontaus

Keski-Suomen liitto on myöntänyt Äänekosken kaupungille 220 500 euroa EAKR-rahoitusta Vihreä uusiutuva Äänekoski -hankkeen toteutukseen. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 315 000 euroa ja se toteutetaan vuosien 2019-2021 aikana.

Hankkeessa selvitetään Äänekosken kaupungin toimintaa ympäristöasioiden näkökulmasta. Tavoitteena on edistää kaupunkikonsernin vähähiilisyyttä, resurssiviisautta ja ekologisuutta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kaupungin eri toimialojen ja konserniyhtiöiden päästöjen ja energiankulutuksen pienentämistä sekä resurssien tehokkaampaa hyödyntämistä.

Hankkeessa luodaan kaupungille ympäristöohjelma, joka ohjaa toimintaa ekologisempaan suuntaan.

- Turvallinen ja ympäristöystävällinen asuinympäristö lisäävät elinvoimaisuutta omalta osaltaan. Kasvua  ja hyvinvointia voidaan edistää ekologisesti ympäristö huomioiden, toteaa Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen kaupungin tiedotteessa.

Hankkeessa kehitetään uusia toimintamalleja, joilla edistetään kaupunkikonsernin myönteisiä ympäristövaikutuksia. Näitä ovat esimerkiksi ruokahävikin pienentäminen, kiertotalouden huomioiminen julkisissa hankinnoissa, etätyömahdollisuudet sekä kaupunkipyörät.

Kommentoi