Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuhnamon jäänvahvuutta seurataan tarkkaan Äänekoskella

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan jäähdytysvesien lämpötila vaikuttaa Kuhnamo-järven jäätilanteeseen. Vuoden ensimmäiset jäätilanteen  mittaukset suoritettiin tammikuun ensimmäisellä viikolla ja niitä tehdään viikottain. Mittauspisteet sijaitsevat Teräväniemen ja Paatelan kanavan välisellä järvialueella.

- Biotuotetehtaan jäähdytysvesien lämpötila saattaa vaikuttaa tällä alueella jäätymisen viivästymisellä tai vastaavasti sulamisen aikaistumisella. Mittauksia tehdään siihen saakka, kun jäillä on turvallista liikkua, kertoo Metsä Fibren kehityspäällikkö Sari Tupitsa.

Mittauksista vastaa Äänekosken Palohenkilöstö ry, joka koostuu pelastusalan ammattilaisista.

Kuhnamon jäätilanteesta ja mittaustuloksista tiedotetaan osoitteessa www.metsafibre.com/fi/yhtio/Biotuotetehdas/Pages/Ymparisto.aspx

Lisäksi rannoille on asennettu heikosta jäästä varoittavat taulut.

Mittaaminen ei takaa jään vahvuutta muualla kuin mittauskohteissa mittaushetkellä, sillä jäätilanne vaihtelee. Esimerkiksi jäähdytysvesialueella esiintyy luonnostaan virtauksia, mikä vaikuttaa osaltaan jään vahvuuteen.

- Jäällä liikutaan aina omalla vastuulla, Tupitsa muistuttaa.