Äänekoskelaisessa tilitoimistossa vipellettiin oikein urakalla - "Tuoleilla rullailtiin ympäri toimiston"

Päiväkoti Vipellyksen päiväkotilaiset kävivät perjantaina tutustumassa tilitoimistoon Äänekoskella.

Äänekoskelaisen päiväkoti Vipellyksen lapset kävivät perjantaina tutustumassa Tilitoimisto Kymppisiin. Erityisesti kiinnostusta herätti sähköisesti nostettava ja laskettava työpöytä. Kuvassa lasten kanssa tilitoimiston Anne Liimatainen. Riku Tulla

Riku Tulla

Äänekoskella toimivan Tilitoimisto Kymppisten perjantaista ei ole vauhtia puuttunut, kun paikkakunnalla toimivan Päiväkoti Vipellyksen lapset vierailivat tutustumassa yritykseen. Tilinpäätöksiä alle kouluikäiset eivät kuitenkaan ihan läpi vierailullaan käyneet vaan tutustuivat yritykseen eri tavoin.

- Sähköpöydällä on ajeltu ylös ja alas sekä tuoleilla rullailtu ympäri toimiston. Lapset pääsevät tätä kautta tutustumaan työlemään, joskaan tilinpäätöksiä ei ihan tämän ikäryhmän kanssa vielä läpi käydä, naurahtaa Tilitoimisto Kymppisten Vuokko Lehto.

Ajatus yritysvierailulle lähti, kun yhden Vipellyksessä olevan lapsen äiti on töissä tilitoimistossa.

- Lasten viikolla kyseltiin ajatuksia siitä, mitä oikein voitaisiin tehdä. Yksi lapsista ehdotti, että mennään käymään äitin työpaikalla ja niin sitten tehtiin, kertoo Vipellyksen lastentarhanopettaja Annukka Ahonen.

Yhteensä kaksitoista lasta vieraili tilitoimistossa. Riku Tulla

Yhteensä kaksitoista päiväkotilaista pääsivät vierailullaan koristelemaan tilitoimistoa jouluun ja vierailunsa lopuksi esitti yrityksen henkilöstölle kiitokseksi joululaulun. Ahonen kertoo yritysvierailun olevan mukavaa vaihtelua päiväkodin arkeen.

- Nykyisissä suunnitelmissa painotetaan osallisuutta ja tätä kautta se tulee myös toteutuneeksi, kun tutustutaan lasten vanhempien työpaikkoihin. Mitään varsinaisia työelämään tutustumisia, kuten kouluissa, ei päiväkodissa ole. Tällaiset vierailut työpaikoilla ovat kuitenkin todella mielenkiintoisia ja lapset ovat olleet innoissaan ja uteliaita.

Kommentoi