Grafiikkaryhmä tuo taiteensa tähän päivään Äänekoskella

Grafiikkaryhmä Sirkku Jormanainen, Hillevi Peura, opettaja Emilia Tulla, Raija Kuhanen ja Niina Liimatainen ovat ryhmittyneet opettaja Emilia Tullan työn Chakravaras-teoksen eteen. Risto Korhonen

Risto Korhonen

Kuuden paikallisen taitelijan grafiikkaryhmä esittelee taidemuseolla juuri avatussa näyttelyssään nykygrafiikan keinoin tehtyä taidetta. Näyttely jatkaa taidemuseon grafiikan esittelyn linjausta. Vuosi sitten esille nostettiin 1960-luvun modernia näkemystä Simo Hannulan töiden avulla.

- Ryhmä on rohkaissut meitä esittelemään taidettamme yleisölle. Se tukee, kannustaa ja antaa palautetta, taiteilijat tuumivat.

- Olemme tiivis ryhmä. Yhtäläisyyksiä töissämme voi löytää vaikkapa luontoaiheiden suurella merkityksellä, mutta silti jokaisen taiteesta voi tunnistaa oman käsialan, sanoo Raija Kuhanen.

Esillä olevat työt kertovat tekijöiden ennakkoluulottomasta otteesta tarttua eri tekniikoihin. Carborundum-syväpainotekniikka ja erilaiset monotypiat ovat houkulleet kokeiluihin. Luonnomukaista ja sen yli -nimeä kantavaan näyttelyyn on koottu kaikkiaan 69 teosta.

Nyt esillä on Jaana Hintikan, Sirkku Jormanaisen, Raija Kuhasen, Niina Liimataisen, Hillevi Peuran ja heidän opettajansa Emilia Tullan töitä. Näyttelyyn voi tutustua taidemuseolla 16. päivään joulukuuta saakka.

Kommentoi