Lasten jaliskerho houkutteli Suolahden kentän täyteen leikki-ikäisiä

Aivan perheen pienimmätkin pääsevät potkimaan porukalla palloa, kun äänekoskelainen Ilidio Flores perusti 2-4 -vuotiaiden jaliskerhon.

Suolahden keskuskenttä täyttyi innokkaista jalkapalloharrastajista, kun lasten jaliskerho järjestettiin ensimmäistä kertaa. Riku Tulla

Riku Tulla

Suolahden keskuskentällä nurmella on pyörinyt tänään pallo jos toinenkin, kun Ilidio Floresin vetämä 2-4 -vuotiaille suunnattu jalkapallokerho toi paikalle kymmeniä lapsia vanhempineen. Idea pienten lasten jaliskerhoon lähti muutenkin jalkapalloa valmentavan Floresin tyttäreltä.

- Hän kysyi, että voisinko pitää 2-4 -vuotiaille kerhoa, kun sellaista ei paikkakunnalla ole. Tartuin ajatukseen ja laitoin aiheesta Facebookiin tietoa ja siitä se lähti kuin lumivyöry leviämään.

Tänään sunnuntaina jaliskerho järjestettiin ensimmäistä kertaa ja osallistujamäärä oli miehelle etukäteen vielä täysi arvoitus.

- Somessa sain paljon viestiä, että "just tällaista tarvitaan" ja idea sai muutenkin hyvän vastaanoton. En olisi arvannut, että tänne näin paljon väkeä tulisi paikalle.

Kymmenien muiden tavoin kerhoon saapui Johanna Moisio 3- ja 4-vuotiaiden lastensa Minean ja Jeremiaksen kanssa. Molemmat lapsista pitää jalkapallosta, joten kauaa ei kerhoon lähtöä tarvinnut miettiä.

- Älyttömän hienoa, että tänne saatiin jaliskerho, kun ihan pienille ei ole niin paljoa harrastusmahdollisuuksia. Molemmat on tosi innoissaan jalkapallosta ja he ovatkin papan kanssa käyneet palloa potkimassa jo aiemminkin.

Jeremias Moisio, 4, on innokas jalkapallon pelaaja. Hän osallistui siskonsa Minean ja äitinsä Johannan kanssa jaliskerhoon. Riku Tulla

Ilidio Floresin tavoitteena on pitää jalkapallokerhoa sunnuntaisin kello 15 Suolahden keskuskentällä. Tänä kesänä kerho on viikoittain ainakin kesäkuussa ja elokuussa, mutta mahdollisesti läpi kesän.

- Tänne ei tarvitse etukäteen ilmoittautua ja lapset ovat vakuutettuja kerhon ajan. Kerho on myös ilmainen ja osallistujat saavat pallon itselleen. Ei muuta kuin mukaan vain!

Keskustelu