Sumiainen kylpee perjantaina uudessa valossa

”Sumiaisten Valojen Ilta on saanut apuja ja laitteita Jyväskylän Valon kaupunki -hankkeelta.”

Harmoninen ja viihtyisä valaistus antaa hyvän mielen, korostaa Jyväskylän Valon kaupunki -hankkeen koordinaattori Jani Ruotsalainen. Jani Ruotsalainen

Risto Korhonen

Sumiaisten alakoulu tempaisee ja yllättää toteuttamalla joulukuun pimeyteen säpsähdyttävän valoilottelun koulun ja kirjaston väliselle piha-alueelle perjantaina 8. päivänä joulukuuta.

– Haluamme valotapahtumallamme muistuttaa, miten tärkeää on huolehtia myös julkisten rakennusten ja alueiden valaistuksesta, sanoo rehtori Hannele Vainio.

– Meidän koulun piha, johon liittyy myös Sumiaisten kirjasto, on syys- ja talviaikaan varsin pimeä. Järkevillä valoratkaisuilla alueen viihtyisyyttä ja turvallisuutta on yksinkertaista kohentaa. Näin myös alueen käyttö lisääntyisi.

Sumiaisten koulun Valojen Ilta -tapahtuma syttyy koulun rannassa perjantaina kello 17 ja jatkuu kello 20:een. Koululaiset ovat valmistaneet 14 ympäristötaideteosta, jotka valaistaan. UV-valoilla ja fluorisoivilla väreillä koristellut teokset puhkeavat näyttävään värikirjoon.

Koulu ja sen muodostama oppimisympäristö nähdään perjantaina aivan uusin silmin. Myös koulun rannan vanhat männytkin saadaan valoilla esille aivan erityisellä tavalla. Apua ja laitteita Sumiaisten koulun Valojen Ilta on saanut Jyväskylän Valon kaupunki -hankkeelta.

– Hyvin suunnitelluilla valaistusratkaisuilla voidaan lisätä viihtyisyyttä ja turvallisuutta ja siten asukkaiden hyvinvointia. Ratkaisut voivat olla samalla esteettisiä ja energiatehokkaita, muistuttaa Sumiaisten koulua valaistustapahtumassa avustanut Jyväskylän Valon kaupunki -hankkeen koordinaattori Jani Ruotsalainen.

Sumiaisten valotapahtuman musiikista vastaa koululaisten bändi. Koulun sisäpihalla järjestetään samaan aikaan Sumiaisten kirkonkylän kyläyhdistyksen perinteiset joulumyyjäiset ja puurojuhla.

Kommentoi