Uljas uudistunut satama ja historiallinen perinnekukkapenkki - "Toiveet saatu toteutettua"

Konginkankaan uudistetun sataman yksi vetonauloista on perinnekukkapenkki. Riku Tulla

Riku Tulla

Konginkankaan satamassa on lämmin tunnelma siitä huolimatta, että lämpömittari on asettunut elokuisena perjantai-iltana yhdeksään asteeseen ja taivaalta sataa ajoittain räväkästi vettä. Eikä ihme, sillä paikalle saapuneet kymmenet ihmiset juhlistivat uudistunutta Konginkankaan satama-aluetta.

- Sataman uudistamista alettiin miettiä jo vuosikausia sitten. Kyläläisten toiveita alueesta kerättiin runsaasti ja nyt niitä on saatu toteutettua. Meillä konginkankaalaisilla on nyt upea satama, kiitteli Konginkankaan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Esa Sällinen juhlapuheessaan.

Satamaan on tehty uudistuksen myötä tuore uimaranta, alueelle on pystytetty frisbeegolfkoreja ja tulossa on vielä rantalentopallokenttä sekä leikkipuisto. Äänekosken kaupungin vapaa-aikajohtaja Markku Auvinen kehui uudistunutta satama-aluetta.

- Upeita tällaiset hankkeet. Hienoa, että kyläläiset aktivoituvat ja hakevat hankerahoitusta tällaisten ideoiden toteuttumiseen.

Konginkankaan satama on rahoitettu pääosin Euroopan Unionin Viisari-hankerahalla. Yhteensä hankkeen kokonaiskustannus on ollut 30 000 euroa, josta 90 prosenttia on saatu hankerahoituksena.

Uudistuneelle satama-alueelle on sijoitettu myös näyttävä perinnekukkapenkki. Suomen satavuotisjuhlien hengessä kukkapenkki on rakennettu sata vuotta vanhan konginkankaalaisen navetan perustuksien kivistä.

- Jo aikoinaan päätimme aloittaa perinnekukkien keräämisen yhteen paikkaan. Sataman uudistamisen myötä saimme hyvän tilaisuuden sijoittaa kukkapenkin juuri tänne Konginkankaan satamaan, kertoo perinnekukkapenkin toteuttaneen Kömin Killan puheenjohtaja Reetta Korjonen.

Korjosen mukaan kukkapenkistä löytyy tulevaisuudessa ainakin alueen perinteisistä kasveista ruusuja ja kuuliljoja.

- Vielä kukkapenkki on kuin vastasyntynyt vauva ja ei näytä niin hääviltä. Perinteisesti sanotaan, että istutukset ovat komeimmillaan vasta kolmantena kesänä, Korjonen naurahtaa.

Kommentoi