Konneveden ruokayrittäjät tähtäävät kansainvälisille markkinoille

Eräruokapalvelu Ilosen Hauen yrittäjät Mari Olkola ja Päivi Halonen ovat mukana luomassa uusia matkailupalveluja Etelä-Konneveden alueelle. Sallamari Lahtivuori

Salla Norontaus

Konnevedellä ruokapalveluja tarjoavat yritykset tähtäävät kansainvälisille matkailumarkkinoille ja aloittavat yhteisen kehittämishankkeen. Ruokaelämyksiä-hankkeen tavoitteena on profiloida Etelä-Konneveden matkailualuetta houkuttelevaksi ruokamatkailukohteeksi ja luoda uusia ruoka-, ohjelma- ja majoituspalveluja.

Hankkeessa ovat mukana Konnevedeltä Eräruokapalvelu Ilonen Hauki, Hinkkalan Lomamökit, ja Pappilan Hätävara/Ranta Hätävara sekä Ravintola Hetki ja Törmälän Loma- ja kurssikeskus Rautalammilta.

Yritykset haluavat lisätä ruokapalveluihinsa lähi- ja luomuraaka-aineita sekä huomioida alueen rikasta kulttuuriperinnettä. Samalla tähdätään kansainvälisten matkailijoiden vastaanottamiseen. Hankkeen aikana yrityksille järjestetään koulutuksia villiyrttien käytöstä, riista- ja eräruoan valmistuksesta sekä ruoan tuotteistamisesta.

Ruokaelämyksiä -hanke on yritysryhmän kehittämishanke, joka toteutetaan vuoden 2017 aikana. Hallinnoijana on Rautalammin kunta ja rahoittajina Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma/Pohjois-Savon ELY-keskus yritysten lisäksi.

Etelä-Konneveden matkailualueella toteutetaan tällä hetkellä myös kahta suurta kehittämishanketta: Rautalammin ja Konneveden luontomatkailun koordinointihanketta ja Kiehtova Maisema -hanketta. Koordinointihankkeessa keskitytään parhaillaan alueen koskien matkailulliseen kehittämiseen.

Kommentoi