Suolahden vanha kaupungintalo herätettiin henkiin: "Tarkoituksena auttaa vähempiosaisia"

Suolahteen vuonna 1927 alunperin kansakouluksi rakennettu ja sittemmin kaupungintalona käytetty hirsirakennus palvelee jatkossa Toivon Sillan tarpeita.

Toivo Rahkonen on tyytyväinen vanhan kaupungintalon avariin tiloihin ja toivoo, että ne palvelevat jatkossa mahdollisimman hyvin. Riku Tulla

Riku Tulla

Suolahden keskustassa tyhjillään ollut vanha puinen kaupungintalo on otettu jälleen käyttöön. Nykyisin suolahtelaisen Toivo Rahkosen omistama rakennus tarjoaa apua sitä tarvitseville ihmisille.

- Tarkoituksenamme on auttaa vähempiosaisia ja alas pudonneita, joilla menee elämässä huonosti.

Tänään lauantaina vietettyjen avajaisjuhlallisuuksien jälkeen rakennus on arkisin auki kahdeksasta kahteentoista. Täysin vapaaehtoisvoimin toimivan rakennuksen tarkoituksena on tarjota hyvää.

- Tarjoamme esimerkiksi kahvia ja leipää ilmaiseksi niitä tarvitseville. Lauantaisin tarjoamme viikoittain myös lämpimän ruoan. Meillä ei rakennuksessa toimivassa Toivon Sillassa ole ketään palkkalistoilla vaan kaikki tehdään täysin vapaaehtoisesti, Rahkonen kertoo.

Toivon Silta on toiminut aikaisemmin Suolahdessa Ostokeskuksen tiloissa. Rahkosen mukaan nyt avatut uudet tilat jykevässä hirsirakennuksessa ovat heidän toiminnalleen täydelliset.

- Eräs tuttavani vinkkasi, että tämä rakennus olisi myytävänä ja kävimme siihen tutustumassa. Pohdinnan jälkeen tein kaupungille tarjouksen ja sen jälkeen tehtiinkin jo kaupat. Nämä ovat erinomaiset tilat meille, Toivo taustoittaa.

Tulevaisuuden varalle rakennuksen suhteen suunnitelmia on laadittu jo pitkä liuta. Rahkosen ajatuksissa on muun muassa viikonloppuisin toimiva nuorisokahvila ja myös tilojen tarjoaminen eteenpäin.

- Nämä olisivat erinomaisia tiloja esimerkiksi häihin tai hautajaisiin. Katsotaan, mitä kaikkea tähän jatkossa kehittyy.

Kommentoi