Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulitikunheiton MM-kisoissa kovia tuloksia - voittajan on helppo hymyillä

- Yhtään en treenannut. Kaksi vuotta sitten täällä samoissa kisoissa olen heittänyt viimeksi, naurahtaa tuore tulitikunheiton maailmanmestari Janne Pajari.

Äänekoskella lauantaina käytyihin kilpailuihin osallistui parikymmentä mestaruuden perässä ollutta miestä ja naista, neljässä eri sarjassa. Kilpailut olivat kovatasoiset ja tasaiset, Pajari kiittelee.

- Tasainen kisa oli ja se on pääasia. Hyvä tulos osui nyt itsellekin kohdalle.

Pajarin voittoheitto kantoi lopulta ensimmäisellä heittokierroksella aina 24,51 metriä. Naisten sarjan mestaruuden nappasi Hilkka Kunelius tuloksella 10,32 metriä.

Toista kertaa alle 12-vuotiaiden tyttöjen ja poiken sarjassa kisannut Jasmin Hakonen kertoi ennen kilpailuja hakevansa parannusta viime vuoden neljänteen sijaansa. Tavoitteena oli heittää seitsemän metrin tienoille ja se onnistui, sillä hän vei sarjansa voiton tuloksella 11,02. Heittotekniikka hänellä vaihtelee heittokerroittain.

- Mitään tiettyä tyyliä en käytä. Heitän siten, miten aina hyvältä tuntuu, Hakonen miettii.

Miesten sarjan kokonaiskilpailussa neljänneksi jäänyt Kauko Ritanen kertoo tulitikunheiton MM-kisoihin osallistumisen olevan hänelle jo perinne. Oma ennätys hänellä on viime vuosilta 24 metrin tienoilla ja kertookin hyvän tuloksen olevan monen tekijän summa.

- Nopeus on tässä tärkeää, mutta tekniikka on myös oleellinen. Tietenkin olosuhteet vaikuttavat paljon ja tuuli saattaa yllättää, Ritanen miettii.

Äänekosken Urheilijoiden ja Äänekosken kaupungin järjestämissä MM-kisoissa ÄU:n Jami Kinnunen kertoo, että tulitikkuun keihäästä tuttu heittotekniikka ei pure.

- Kova käsiveto on tulitikun kanssa tärkeintä. Oikeastaan mitään muuta siinä teknisesti ei olekaan, Jami kertoo.

Hän itse ei osallistunut kisaan, mutta toimi kisapaikalla mittamiehenä. Omaa ennätystä hänellä ei vielä lajista ole.

- Ikinä en ole tätä kokeillut heittää. Kyllähän sitä voisi joskus kokeilla tosissaankin, olisihan se mukava nähdä minne asti tikku lentää.

Tulitikunheiton MM-kisojen tulokset

Miesten sarja

Janne Pajari 24,51

Veli-Matti Virtanen 24,39

Mika Kiviaho 23,33

Kauko Ritanen 15,90

Taisto Mattila 15,83

Panu Virtanen 10,92

Mika Koskinen 9,32

Otto Virtanen 8,76

Teuvo Limsten 7,79

 

Naisten sarja

Hilkka Kunelius 10,32

Pirjo Ritanen 8,45

Kirsi Järvenpää 8,05

Merja Hytönen 6,92

Anneli Limsten 6,81

Leena Juvonen 5,20

Piia Kiviaho 3,53

 

Tytöt/Pojat 16v.

Ida Yli-Mannila 3,63

Aino Savolainen 3,27

 

Tytöt/Pojat 12v.

Jasmin Hakonen 11,02

Jussi Kiviaho 10,75

Jussi Hakonen 5,69

Onni Virtanen 3,43