"Jos etsit ystävää, tee aloite itse"

Joulukuussa rapakon takaa Äänekoskelle äitinsä luokse väliaikaisesti muuttaneella Onnenpäivä -blogia kirjoittavalla Anne Sinivaaralla on kokemusta uuteen ympäristöön sopeutumisesta ja uusien tuttavien sekä ystävien hankkimisesta, sillä hän on muuttanut aviomiehensä töiden perässä usein.

 Äänekoskea urheilullinen ja hymyileväinen nainen pitää viehättävänä kaupunkina, jossa ihmiset tervehtivät ja ovat kohteliaan uteliaita uusia ihmisiä kohtaan.

–Palasimme Kaliforniasta Suomeen, kun mieheni työt loppuivat. Muutimme Yhdysvaltoihin 6,5 vuotta sitten ja ehdimme asua Piilaaksossa sekä Orange Countyssa.

–Ystävystyn ja ihastun ihmisiin helposti.

 

Sinivaara vannoo ystävien löytyvän harrastusten ja mielenkiinnonkohteiden kautta. Elämänkatsomuksen kartuttua ei samoin ajattelevia ihmisiä tule välttämättä joka kulmalla vastaan. Ystävän tarvitsijan täytyy ottaa vetovastuu suhteen luomisesta.

–Ihminen johon haluaisit tutustua, ei välttämättä etsi uusia ystäviä. Täytyy olla valmis tekemään aloite ja laittamaan itsensä likoon.

Päivittäin suunnilleen samaan aikaan treenaava nainen on päässyt juttelemaan jo monen paikallisen kanssa. Hän uskoo, että avoimuuden, hymyn ja aloitteellisuuden kantavat pitkälle.

 

Netin keskustelufoorumeilla on viestiketjuja, joissa Äänekoskelle hiljattain muuttaneet ihmiset kyselevät, mistä täällä voisi löytää ystäviä. Äänekoskelaisia kuvaillaan sisäänpäin kääntyneiksi ja vaikeasti lähestyttäviksi.

Annen kokemukset kertovat päinvastaista tarinaa.

–Parissa kolmessa viikossa ihmiset ovat alkaneet salilla tervehtiä minua. Useat ovat myös tulleet juttelemaan, kun ovat huomanneet, että olen uusi kasvo kaupungissa. Ilman urheiluharrastustani ihmisiin tutustuminen ei varmaan kävisi näin helposti.

–Tutustumisvaiheessa on tärkeä uskaltaa antaa itsestään jotain toiselle, vaikka tuntemattomalle itsestään kertominen voi tuntua vaikealta. 

 

Kotiutuminen uuteen kaupunkiin ottaa aina oman aikansa. Muutamassa kuukaudessa maailmaa nähnyt nainen on alkanut viihtymään Äänekoskella.

–Vähän aikaa sitten minua moikattiin kaupassa. Alan selvästi pääsemään kaupunkiin sisälle. On paljon itsestä ja omasta aloitteellisuudesta kiinni, kuinka pian saat luotua itsellesi sosiaalisia suhteita uudessa paikassa, Anne toteaa.

Töitä kotoa käsin tekevä nainen kyseli vinkkejä ystävien etsimiseen myös blogissaan. Kirjoitus poiki aamiaisen jyväskyläläisen lukijan kanssa sekä paljon hyviä ideoita ystävien löytämiselle. Jos haluaa uusia ystäviä, täytyy neljän seinän sisältä lähteä ulos ja mennä ihmisten luokse.

–Jos ei harrasta mitään, kannattaa hankkia jokin harrastus. Kaikissa kaupungeissa toimii yhdistyksiä ja seuroja joiden toimintaan tarvitaan aina uusia ihmisiä mukaan. Myös kansalaisopiston kurssit ovat hyvä väylä tutustua uusiin ihmisiin, Anne summaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut