Hulvaton Iso Paha Susi valloittaa Laukaan Nuorisotalon

Harjoitustauolla poseerattiin edessä istuvan ohjaajan ympärillä. Lauri Jokela

Päivi Hammaren-Jokela

Laukaan Teatteri jatkaa koko perheen viihdyttämistä. Ohjaajaksi kutsuttiin Jani Ahonen, sillä hänen innostuksensa teatteriin alkoi Laukaassa 20 vuotta sitten. Hän on kerännyt vuosien saatossa meriittejä sekä näyttelijänä että ohjaajana. Ahosen ohjaama Katja Krohnin näytelmä Iso Paha Susi on tuttujen satujen uusi kudelma. Tarinan keskiössä on ilkeilevän isän ja kiltin Ruuperin moniulotteinen suhde. Metsän ja maatilan eläimet tarjoavat huumoria, jännitystä ja romantiikkaa. Musiikin siivittämät juonenkäänteet viihdyttävät.

Laukaassa aloittanut ja lukuisissa rooleissa eri teattereissa vakuuttanut Martti Nikamaa on kiero Susi. Kanavateatterista tuttu Kasper Colliander valloittaa Ruuperin roolissa. Lavalla nähdään useita konkareita: Veera Korkeamäki (Karhu), Johanna Nousiainen (Kettu), Sirpa Vesalainen (Kukko/Nasu), Hanna Alvoittu (Punahilkan äiti/Nisu) ja Kristiina Sakala (Mummo). Uusia kasvoja ovat suloista Punahilkkaa esittävä Helmi Hukka, alunperin lavastajaksi lupautunut Heta Kopra (Porsu/Susi-Mamma) ja ihanat Kilit Noora Nousiainen ja Elvi Tourunen. Noora lähti mukaan äidin harrastuksen innoittamana, Elvi sai kipinän näytelmäkerhosta.

Ilmeikkään puvustuksen on ideoinut Karoliina Hokkanen, kekseliäs lavastus on Heta Kopran ja Taina Liukkosen käsialaa. Elokuvaurasta haaveileva Aatu Pirkkalainen hoitaa valot ja äänitekniikan. Virkistävän erilainen satu tempaisi mukaansa jo harjoituksissa. Ohjaaja ja ryhmänsä on selvästi löytänyt yhteisen rytmin sadun maailmaan.

Ikäsuositus 5 v alkaen.

 

Keskustelu