Kyläkauppa on tärkeä sekä mökkiläisille että Sumiaisten omalle väelle

Sumiaisten kyläkauppa Voikukka juhli yksivuotissynttäreitään iloisella perhetapahtumalla.

Juha-Pekka Hytönen vakuutti että kyläkauppa on tärkeä myös mökkiläisille. Risto Korhonen

Risto Korhonen

– Kyllä Sumiainen tarvitsee oman kaupan. Kiitos palvelualttiille kauppiaalle, iloittiin Sumaisten kyläkaupan synttäreillä juhannuspäivänä.

– Täytyyhän kyläkauppiaalla olla oman kylän nimikkokengät, tuumaili Pekka Haapala luovuttaessaan kauppias Sini-Maria Tiaiselle itse suunnittelemansa ja valmistamansa Sumikas-kengät.

– Ensimmäinen toimintavuosi on sujunut hyvin, vaikka siihen on sisältynyt myös vastoinkäymisiä, muun muassa teknisten laitteiden osalta, hymyli itse kauppias juhlapäivänä.

Kauppias Sini-Maria Tiainen nautti synttäripäivän kiireen lomassa hyvin ansaitun hattaran. Risto Korhonen

Sumialainen yhteishenki on pelastanut tiukoissakin paikoissa.

– Korona-aika lisäsi selvästi myyntiä, ja palvelemme tänään myös kotiinkuljetuksissa.

Kaupan yhteydessä toimii postipakettiautomaatti. Toiveissa on myös Veikkauksen palveluiden saaminen kylään. Paikalliset tuotteet ovat oman kaupan erikoisuuksia. Jyväs Pakari leipoo Voikukan omat nimikkolimput.

– Kyläkauppa on tärkeä myös meille mökkiläisille. Kylän leirintäalueella ja Voikukassa täytyy pysähtyä aina mennen tullen, kiitteli perheineen synttäreille saapunut kesäsumialainen, JYPn kiekkojoukkueen ex-kapteeni Juha-Pekka Hytönen.

– Aina löytyy jotain ostettavaa mökille; jos ei muuta niin jätskit.

Taidokas Kruuvaus-yhtye vastasi synttärimusiikista. Risto Korhonen

Tarmo-kyläkauppa Voikukka täytti tärkeän aukon hetken ilman omaa kauppaa sinnitelleen Sumiaisten kylän. Kauppa  pyrkii kehittämään koko ajan palveluitaan. Kauppakiinteistön yläkertaan on valmistumassa myös majoitustiloja Voikukan majataloon.

Synttärijuhlassa nautittiin aurinkoisesta juhannuspäivästä maistellen muuripohjalettuja ja popcornia. Elävällä musiikilla tunnelmaa loi Kruuvaus-yhtye. Päivän aikana palkittiin kaupan 40 000. asiakas.

Keskustelu