Rajoitukset lievenevät - hygieniaohjeista ei pidä joustaa

Jokaisen vastuulla on huolehtia muun muassa käsihygieniasta koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Innimari Hyvärinen

Heli Hyttinen

Äänekosken kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että hygieniaohjeita ja turvavälejä on edelleen syytä noudattaa, vaikka kokoontumisrajoitukset lievenevät.

Elokuussa yli 500 henkilön yleisötilaisuudet ovat sallittuja myös sisätiloissa, kunhan tilaisuuden järjestäjä noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön toukokuussa antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Hygienian lisäksi tapahtumissa on varmistettava 1-2 metrin turvavälit, jotka on pidettävä myös paikalle tullessa ja sieltä poistuttaessa. Tungosta ja tiiviitä jonoja ei saa syntyä. Järjestäjä voi joutua rajaamaan yleisöä erillisille alueille.

Alle 500 henkilön kokoontumiset sallitaan elokuussa ilman erityisehtoja. Niissäkin turvavälejä ja hygieniakäytäntöjä tulee noudattaa.

Aluehallintovirasto korostaa jokaisen kansalaisen ja toimijan vastuuta omassa toiminnassaan, jotta koronaviruksen leviämistä voidaan ehkäistä.

Kommentoi