Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistokirjoituksen uusi ensi-ilta elokuussa

Puhtaasti äänkoskelaisvoimin toteutettu kantaesitys Muistokirjoitus saa ensi-iltansa lauantaina 15.8. Kevään koronatilanne sulki Painotalon vain päivää ennen alkuperäistä ensi-iltaa. Näytelmää ole vielä koskaan esitetty julkisesti.

Muistokirjoituksen on kirjoittanut Teppo Seppänen, ohjannut Pilvi Honka ja pääosassa esiintyy lavoille paluun tekevä Kari Taipale.

Teos valittiin 36:n hakijan joukosta valtakunnalliseen Harrastajateatterikesä-tapahtumaan Jyväskylän kaupunginteatteriin. Tämäkin tapahtuma jouduttiin perumaan ensimmäistä kertaa lähes viisikymmenvuotisen historiansa aikana. Valinnan tapahtumaan teki pitkän linjan teatteriammattilainen Taava Hakala.

– Tragikoominen kuvaus keskinkertaisesta ja vanhenevasta suomalaisesta miehestä, joka suunnittelee hautajaisiaan. Erinomainen, terävä ja tuore teksti. Esitys saa katsojan ajattelemaan, miksi me niin usein väheksymme itseämme ja mitä ovat ihmisen todelliset aikaansaannokset elämässä. Monologi, jossa rytmiä ja tasapainoa esitykseen tuo toinen näyttelijä. Päänäyttelijä nappivalinta rooliin, Hakala arvioi.

Tragikoominen monologi on nähtävissä 12 kertaa ja lippuvarauksia suositellaan mahdollisesti rajoitetun katsojamäärän vuoksi. Teatterissa noudatetaan tarkasti hygienia- ja turvallisuusohjeita.