Tunteisiin menevä Evita palaa Äänekoskelle

Kartano Kievarissa nähdään kaksi tanssinumeroilla höystettyä esitystä Eva Peronin elämästä.

Marie Finne-Bray Evitan loppukohtauksessa, sairaanhoitajan roolissa Elisa Rimpilä. Katri Hernesmaa

Risto Korhonen

Sumiaisten La Kala -oopperan vuoden 2019 menestysproduktio Evita-draamakonsertti palaa ohjelmistoon nyt Äänekoskella Hietaman Kartano Kievarissa. Viime kaudella Evitaa esitettiin loppuunmyydyille katsomoille Jyväskylän Kesän konserteissa Suolahden Wanhalla Asemalla ja Nikolainkulmassa Jyväskylässä.

Evita-esitys on siirretty nyt luontevasti Äänekosken Hietaman Kartano Kievarille, jossa se esitetään turvallisesti ilmavassa ja tilavassa tilassa entisen navetan ylisillä.

Evita-konsertin runko on säilynyt ennallaan, mutta mukaan on liitetty muutama uusi komea musiikkinumero. Ja kun Kievarilla ollaan, paikan omat tanssijat antavat uutta näyttävyyttä ja eteläamerikkalaista tunelmaa. Che Guevaaran roolin tulkitsee Kimmo Tuuri ja Agustin Magaldian tangokuninkaan roolin Kari-Kyösti Silvennoinen.

Muusikkoryhmää täydentää rytmisektiona David Blover. Musiikin runkona on Andrew Lloyd Webberin Evita-musikaalin laulut, mutta mukaan on saatu muutama ehkä yllättäväkin musiikkinumero.

– Jos joku rooli olisi kirjoitettu minulle, se olisi tämä Evitan rooli. Yhtäläisyyksiä löytyy niin ulkonäöllisesti aivan kuin kohtaloissamme, tulkitsee pääroolin ja esityskokonaisuuden ohjaajan ja käsikirjoittajan roolit kantava Marie Finne-Bray.

– Evita kärsi kaiken energian ja glamourin keskellä kivuliaasta syövästä. Itse vakavasti sairastuneena koen hyvin paljon samaa: yksi korkokenkä on pilven reunalla ja toinen tanssii energisesti kulttuurin luomisvimmassa.

– Elämä kaikilla mausteilla antaa voimaa, vaikka samalla myös syö voimia, Marie Finne-Bray pohtii.

– Kyyneleet Evitassa eivät siis ole näyteltyjä. Tunnen lavalla, että Evita on oikeasti hetken kehossani ja jaamme hetken yhdessä.

Kartano Kievarin kulttuurikeitaassa esitykset ovat 5.9. ja 6.9 klo 19. Kievari on järjestänyt myös autenttisen tapas-tarjoilun Evitan tunnelmaa elävöittämään, ja sitä voi tilata etukäteen.

Keskustelu