Suolahden uusi jäähalli avaa ovensa tänään - Urho luo Äänekoskelle jääkiekkokuumetta

Miia Sulakoski

Tänään koittaa suolahtelaisissa jääkiekkopiireissä jo vuosikausia odotettu hetki. Vanhan, jo maisemasta kadonneen Murskaamon viereen noussut uusi uljas jäähalli avaa ovensa jääkiekkoilijoille.

Hallin virallinen avausottelu pelataan perjantaina, kun liigajoukkueet JYP ja Pelicans pelaavat Suolahdessa harjoitusottelun. Urho pääsee kuitenkin testaamaan uuden kotihallinsa ensin, kun se saa keskiviikkona vieraakseen jyväskyläläisen yhteistyöseuransa D-Kiekon.

Ottelutapahtumien oheistoiminnan kehittämiseksi on jo tehty suunnitelmia. Täysin uudenaikainen halli ja sen puitteet ovat herättäneet kiinnostusta myös pelaajamarkkinoilla.

– Urhossa on kuitenkin linjattu, että tullaan pysymään niin pitkään kuin mahdollista oman kylän joukkueena. Halli on kuitenkin etupäässä pelaajia ja junioreita varten, ja toivotaan että tämä lisää myös meidän junioritoimintaa, kertoo Urhon jääkiekkojaoston puheenjohtaja Tapio Saaristo.

Paitsi uuden hallin valmistumisen, myös Urhon aktiivisen sometiimin ansiosta paikallisen jääkiekon ympärillä on käynyt positiivinen pöhinä. Urho on kampanjallaan onnistunut myymään jo useamman sataa kausikorttia, ja sama määrä kaulahuiveja koristaa ihmisten kauloja ensi talvena.

Myös hallin avausotteluun saapuvat liigajoukkueet ovat houkutelleet katsojia, ja ottelu myytiinkin loppuun parissa tunnissa.

Kun puitteet pelaamiseen uuden hallin myötä ovat priimaluokkaa, lykkää puheenjohtaja paineet kiinnostuksen ylläpitämisestä joukkueelle. Saaristo jatkaa kuitenkin heti perään luottavansa joukkueen siihen pystyvän.

– Joukkueessa on odotettu positiivisilla fiiliksillä kauden alkua ja uuteen halliin pääsyä. Mutta ihan varmasti joukkue pystyy haasteeseen vastaamaan, Urhon päävalmentaja Jarmo Rintamaa naurahtaa vastaukseksi.

 

Äänekosken kaupungin isännöinti- ja tilahallintapalveluita tuottavan ProAvera Oy:n toimitusjohtaja Antti Virmasen mukaan energiatehokkaan jäähallin rakentaminen vaati ennen kaikkea ajattelutapojen uudistamista kunnan päätöksenteossa.

- Energiatehokkaat ratkaisut nostavat investointikuluja, mutta ne maksavat itsensä takaisin säästyvänä energiana sekä energian myynnistä saatavina tuloina. Jos jäähallin käyttökuluja alkaa laskea 30 vuoden aikajänteellä, mahdollisimman vähän energiaa kuluttavan hallin edut nousevat esille, Virmanen kertoo Äänekosken kaupungin tiedotteessa.

Teknisten ratkaisujen ansiosta jäähalli muuttuu energian kuluttajasta sen tuottajaksi. Jääntekoon käytettävän kylmäenergian tuottamisessa muodostuva lauhdelämpö otetaan talteen. Osa käytetään lämpoenergiana hallissa ja ylimääräinen johdetaan Suolahden yhtenäiskouluun ja uimahalliin.

Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hankkeen tavoitteena on ohjata kaupungin toimialat, konserniyhtiöt ja keskeiset sidosryhmät toimimaan vähähiilisyyden ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Äänekoski on mukana myös kunta-alan energiatehokkuussopimuksessa, jonka tavoitteena on 7,5 prosentin energiansäästö sopimuskaudella 2017–2025.

 

Urho kohtaa keskiviikkona Suomi-sarjassa pelaavan D-Kiekon. Kiekko isketään uudenkarheaan jäähän klo 19, mutta yleisön kannattaa saapua paikalle ajoissa, kun ottelun avajaisseremonia alkaa jo klo 18.45.

JYP ja Pelicans kohtaavat uudessa hallissa perjantaina klo 18.30.

Aiheeseen liittyvää

  1. Viljos Ice Bar palvelee Suolahden uuden jäähallin yleisöä 26.8.2020 9:04

Kommentoi