Äänekosken tiistai-illassa kaksi liikenneonnettomuutta: Pakettiauton kuljettaja täräytti kahdeksaakymppiä niittokoneen peräsimeen ja nuori kuski ajoi ulos

Pelastuslaitoksella oli kaksi liikenneonnettomuustehtävää Äänekoskella tiistai-iltana. Kuvituskuva. Risto Aalto

Jaakko Närhi

Äänekoskella on sattunut tiistai-iltana kaksi liikenneonnettomuutta.

Noin kuuden aikaan illalla niittokonetraktori oli niittämässä tien pientareita Sumiaistentiellä. Koneen perään oli päässyt kasaantumaan autojono. Letka lähti ohittamaan niittokonetta, mutta letkan viimeisenä olleen pakettiauton kuljettaja oli kaasuttanut suoraan niittokoneen perään.

Pelastuslaitoksen mukaan pakettiauton vauhti oli ilmeisesti noin 80 kilometriä tunnissa, mutta toisaalta myös niittokone liikkui eteenpäin, mikä pienensi törmäyksen kovuutta. Pakettiauton kuljettaja pääsi ajoneuvostaan omin neuvoin ulos, mutta hänet vietiin varmuuden varalta Keski-Suomen keskussairaalaan tarkistukseen.

Pakettiauto jäi onnettomuuspaikalle odottamaan hinausta, mutta niittokonetraktori jatkoi työpäiväänsä.

Hieman seitsemän jälkeen illalla rytisi Valkolantiellä, kun nuorehko naishenkilö ajoi ulos tieltä henkilöautossaan. Kuski ei vaikuttanut loukkaantuneen onnettomuudessa, mutta lähti käymään sairaalassa tarkistettavana.

Auto meni onnettomuudessa hinauskuntoon ja jäi onnettomuuspaikalle odottamaan hinausta. Sen pyöräripustukset vääntyivät niin pahasti, että auto ei ollut enää ajokuntoinen. Onnettomuudessa ei ollut muita osallisia.

Keskustelu