Kulttuurisyksy käynnistyy Äänekoskella syyskuussa

Äänekosken syksyn kulttuurikalenterista löytyy muun muassa Jyväskylän sinfonian marraskuinen konsertti, joka järjestetään Suolahtisalissa. Arkistokuva

Sanna Kuitunen

Äänekoskella käynnistellään kulttuurisyksyä pandemian sallimissa rajoissa.

– Pidämme tärkeänä, että kulttuurin pariin pääsee myös tällaisena epävarmuuden aikana. Kulttuurista nauttiminen kuuluu kansalaisten perusoikeuksiin ja se hyvinvointi, jota nämä elämykset tuottavat edistävät arjessa jaksamista, muistuttaa Äänekosken vs. kulttuurituottaja Laura-Kristiina Moilanen.

Syksyn kulttuurikimaran aloittaa lyyristä jazzia sisältävän soololevynsä juuri julkaissut Anna Inginmaa, joka saapuu tunnelmoimaan yhtyeineen Willeen torstaina 24.9.

Nostalginen näyttämökonsertti Suklaasydän vie puolestaan 60-luvun tunnelmiin lokakuussa Painotalolla.

Saikkua, kiitos -esitys siirrettiin keväältä syksylle ja siihen aiemmin ostetut liput käyvät tapahtumaan sellaisenaan. Äänekosken kaupungilta tiedotetaan, että torstaina 8.10. Suolahtisalissa järjestettävä teatteriesitys on nyt loppuunmyyty, sillä yleisön turvallisuuden takia paikkamäärää on vähennetty huomattavasti.

– Turvaväleihin ja hygieniaohjeisiin kiinnitetään huomiota muissakin tapahtumissa ja paikkamäärät ovat kaikissa maltilliset. Jokaisen tapahtumissa kävijän on muistettava tietenkin myös oma vastuu turvaväleistä ja hygianiaohjeista huolehtimisessa, Moilanen sanoo.

Äänekosken Painotalolla vierailee syksyn mittaan vielä myös Litku Klemetti sekä Club Painiksella PK Keränen ja Valtteri Laurell Duo. Jyväskylä Sinfonia puolestaan konsertoi Suolahtisalissa marraskuussa.

Keskustelu