Huiman kasvatit suuressa roolissa maajoukkueessa

Tiistain ottelussa tullut pieni vamma piti Kalle Koivusen sivussa keskiviikon ottelusta. Miia Sulakoski

Miia Sulakoski

Huiman kasvatit Juuso Salmi sekä tulevaksi kaudeksi JBA:n riveihin siirtynyt Kalle Koivunen olivat mukana Suomen nuorten maajoukkueissa, jotka kohtasivat Kisakalliossa Viron maajoukkueet tiistaina ja keskiviikkona.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueiden tiistaisessa kohtaamisessa Koivunen oli Suomen parhaimmistoa 10 pisteellään ja kolmella levypallollaan kun isännät voittivat Viron lukemin 85-77. Keskiviikon ottelusta nuorukainen jäi sivuun lepuuttaakseen varmuuden vuoksi edellispäivänä tullutta pientä vammaa.

Salmi oli molempina päivinä Suomen tehokkaimpia 16-vuotiaiden kohtaamisissa. Kun Viro oli tiistaina isäntiään kolmen pisteen verran parempi, pussitti Salmi 6 pistettä, haki 7 levypalloa ja jakeli 9 syöttöä.

Keskiviikkona Suomi otti revanssin vieraistaan lukemin 80-53, ja Salmi keräsi tilastorivin 10 pistettä, 6 levypalloa ja 5 syöttöä.

Nuorukaisten otteita tulevalla kaudella pääsee seuraamaan 15.10. alkaen, kun sekä Salmen Huiman taival I-divisioona B:ssä että Koivusen JBA:n kausi 1A-divarissa käynnistyy.

Jatkossa kaikki suomalaiset pääsarjojen koripallo-ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihteen sijaan Ruudusta, jonka kanssa Koripalloliitto on solminut monivuotisen sopimuksen.

Kommentoi