Konneveden kunta etsii uutta yrittäjää Häyrylänrantaan

Konnevesi haluaa Häyrylänrantaa kehittämään yhden yrittäjän. Urpo Minkkinen

Marjo Järvikylä

Konneveden kunta etsii uutta yrittäjää kehittämään Häyrylänrantaa, sen satama-aluetta ja siihen liittyviä muita palveluja. Häyrylänrannassa on toiminut viimeisen kuuden vuoden ajan kaksi eri yrittäjää.

Ravintolatoimintaa pyörittänyt yritys on irtisanonut sopimuksensa elokuun alussa, jonka jälkeen kunnanhallitus on päätynyt irtisanomaan myös alueen toisen yrittäjän kanssa tehdyn sopimuksen, sillä satama-alueen kehittämisen kannalta alueen matkailutoiminnoista ja niiden kehittämisestä haluttaisiin vastaavan jatkossa vain yhden toimijan.

Konneveden kunta tiedotti tiistaina käynnistävänsä tänä syksynä avoimen yrittäjähaun Häyrylänrantaan. Tavoitteena on, että tuleva yrittäjä aloittaisi toimintansa ensi kevään aikana.

Häyrylänrannan alue on yksi Konneveden tärkeimmistä matkailukohteista ja toimii myös porttina Etelä-Konneveden kansallispuistoon.

Kunta näkee, että Häyrylänrannalla ja sen satama-alueella on merkittävä vaikutus matkailijoiden houkuttelemiseksi alueelle vierailemaan, virkistäytymään ja käyttämään myös matkailualueen muita palveluita.

Konneveden kunnan tavoitteena on löytää alueelle toimija, joka kehittää nykyisiä ja uusia palveluita innovatiivisella otteella alueella sekä sitoutuu alueen pitkäaikaiseen kehitykseen.

Kunta katsoo myös eduksi, mikäli toimijalla on mahdollisuus järjestää alueella omatoimisesti erilaisia tapahtumia.

Keskustelu