Äänekoskella altistuneissa ainakin Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston opiskelijoita

Äänekoskella viime viikonvaihteessa koronavirukselle altistuneista osa on Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston opiskelijoita.

Oppilaitos tiedotti torstaina iltapäivällä, että sen opiskelijoita on altistunut koronavirukselle lauantaina 5. syyskuuta Äänekoskella yksityistilaisuudessa, johon on osallistunut myös yksi koronapositiivinen henkilö. Poken mukaan kaikki noin 25 altistunutta eivät kuitenkaan ole heidän opiskelijoitaan.

Äänekosken terveysviranomaiset tiedottivat torstaina uudesta koronatapauksesta paikkakunnalla. Viranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin ja asettavat näitä karanteeniin. Myös tartuntaketjut ovat selvitettävänä.

– Nyt on tärkeää, että ne opiskelijamme, jotka ovat olleet tilaisuudessa tai ovat olleet tekemisissä altistuneiden kanssa, tarkkailevat vointiaan ja jos on oireita, ottavat yhteyttä oman kunnan terveyskeskukseen, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän johtaja Jouni Kurkela toteaa oppilaitoksen tiedotteessa.

Poken mukaan oireilevia opiskelijoita on jo mennyt koronatesteihin.

– Ryhdymme kaikkiin varotoimenpiteisiin, joita tilanne vaatii. Tarkennamme ohjeita, kun testien tuloksia tulee, Kurkela jatkaa.

Opiskelu Pokella jatkuu toistaiseksi normaalisti lähiopetuksella ja mahdollisten positiivisten tulosten ilmaantuessa ryhdytään toimenpiteisiin, joita ovat esimerkiksi rajoitettu etäopetus. Testituloksia odotetaan perjantaina ja lauantaina, oppilaitoksesta kerrotaan.

Lisää aiheesta