Äänekosken altistusketjusta löytyi toinen koronatapaus - Poken opiskelijoita karanteeniin

Äänekoskella viime viikonloppuna tapahtuneesta koronaviruksen altistusketjusta on löytynyt toinen koronapositiivinen tapaus.

Äänekosken kaupungin tiedotteen mukaan tartuntatautiketjut on nyt selvitetty ja 20 altistunutta on asetettu karanteeniin.

Altistumisia tapahtui viikonlopun aikana nuorten parissa yksityistilaisuudessa, osa altistuneista on Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston opiskelijoita.

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto tiedotti perjantaina iltapäivällä, että todettu uusi koronatapaus on oppilaitoksen opiskelijalla.

Hänen kerrotaan altistuneen koronavirukselle viime viikonloppuna yksityistilaisuudessa, jossa on ollut yksi koronapositiivinen henkilö.

Poken mukaan kyseinen opiskelija ja hänen ryhmänsä ovat viranomaisten asettamassa karanteenissa ja tartuntaketjua selvitetään.

– Terveysviranomaisten selvityksen mukaan yhteensä kuusi Poken opiskelijaa altistui virukselle yksityistilaisuudessa. Altistuneita on testattu ja testituloksia saadaan todennäköisesti viikonlopun aikana. Yhteensä tilaisuudessa virukselle altistui 25 henkilöä. Tilanne on Poken osalta hallinnassa ja noudatamme viranomaisten ohjeita. He päättävät karanteeneista. Huolehdimme turvallisuudesta, kuten käsihygieniasta, turvaväleistä ja muista THL:n ohjeista, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän johtaja Jouni Kurkela sanoo Poken tiedotteessa.

Opiskelu Pokella jatkuu toistaiseksi normaalisti lähiopetuksella ja mahdollisten muiden positiivisten tulosten ilmaantuessa ryhdytään toimenpiteisiin, joita ovat esimerkiksi rajoitettu etäopetus.

– Siihen asti, kunnes koronaan saadaan rokote, mahdollisia tartuntoja voi tulla. Poken osalta toimintamalli on rajoitettu etäopetus, joka tarkoittaa, että tartunnan saanut opiskelija ja hänen ryhmänsä siirtyvät etäopetukseen. En pidä sitä tarkoituksenmukaisena, että näin suuri oppilaitos olisi kokonaan etäopetuksessa pitkiä aikoja, Kurkela lisää.

Muokattu klo 15.15: Lisätty tieto, että kyseessä on ollut Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston opiskelijalla todettu tarjunta sekä Poken kommentit tilanteesta.