Äänekoskella todettu 12 uutta koronatapausta – Nuorten parissa tapahtunut joukkoaltistuminen viime viikonloppuna tuplasi koronatartuntojen määrän

Äänekoskella on todettu 12 uutta koronavirustartuntaa, tiedotti Äänekosken kaupunki lauantaina iltapäivällä. Ylilääkäri Keijo Lukkarisen mukaan uudet tartunnat liittyvät aiemmin tällä viikolla uutisoituun nuorten tartuntaketjuun.

Kaupunki tiedotti uudesta koronatartunnasta edellisen kerran 10. syyskuuta eli torstaina. Tuolloin kerrottiin, että viime viikonlopun (4.-6.9.) aikana nuorten yksityistilaisuudessa on tapahtunut altistumisia virukselle. Altistuneiden määräksi arvioitiin tuolloin noin 25 ihmistä.

Lukkarisen mukaan tänään lauantaina uutisoidut tartuntatapaukset ovat peräisin samasta tartuntaketjusta eli viime viikonlopulta. Nyt tilannekuva on se, että altistuneita on enemmän kuin 25, sanoo Lukkarinen. Tarkka altistuneiden määrä ei ole vielä selvillä.

– Ilmeisesti kyseessä on ollut pidempiaikainen altistuminen, kun tartuntoja nyt jonkin verran tulee, kommentoi Lukkarinen.

Altistuneisiin ollaan yhteydessä ja heidät asetetaan karanteeniin. Tartuntaketjut selvitetään ja tartuntatautitilannetta seurataan aktiivisesti.

Lukkarinen kertoo, että tartunnan saaneet ovat nuoria toisen asteen opiskelijoita. Kukin oppilaitos tiedottaa itse omaa toimintaansa koskevista opetusjärjestelyistä ja niiden mahdollisista muutoksista. Esimerkiksi Äänekosken lukio tiedottaa lukion järjestelyistä ja Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus (Poke) ammatillisen koulutuksen järjestelyistä.

Todennettuja koronatartuntatapauksia Äänekoskella on nyt yhteensä 24. Ennen lauantaita todettuja tapauksia oli 12. Kaupunki muistuttaa koronaturvallisesta käyttäytymisestä. Tarpeetonta kokoontumista tulee välttää ja sairaana on pysyttävä kotona.

Oikaisu 12.9.2020 kello 19.06: Toisin kuin jutussa aiemmin mainittiin, kukin oppilaitos tiedottaa itsenäisesti mahdollisista muutoksista opiskelujärjestelyissä.