Teatteri Eurooppa Neljän Harmony Sisters tekee palvelutalokiertueen Äänekoskella

Teatteri Eurooppa Neljän Harmony Sisters saapuu ensi viikolla Konginkankaalle, Sumiaisiin ja Suolahteen palvelutalokiertueelle. Teatteri Eurooppa Neljä

Marjo Järvikylä

Teatteri Eurooppa Neljän suositun musiikkinäytelmän Harmony Sistersin parhaita paloja esitetään ensi viikolla kolmen eri palvelutalon asukkaille Äänekosken alueella.

Kiertue vierailee Konginkankaalla, Sumiaisissa ja Suolahdessa.

Esitykset järjestetään palvelutalojen pihoilla ja yleisö pääsee seuraamaan niitä sekä sisältä ikkunan takaa että ulkoa sisäpihoilla. Esitys kestää noin 40 minuuttia. Kiertue toteutuu yhteistyössä Äänekosken kulttuuritoimen kanssa ja se on osa Äänekoskella tehtävää kulttuurihyvinvointityötä.

– Pidän hyvin tärkeänä, ettei myöskään ikäihmisten henkistä hyvinvointia unohdeta korona-aikana. Onneksi nämä konsertit voidaan toteuttaa nyt koronaturvallisesti ulkona, Äänekosken kaupungin kulttuurituottaja Laura-Kristiina Moilanen toteaa kaupungin tiedotteessa.

Näytelmästä nähdään akustinen versio, jossa kuullaan kaikki näytelmän ikivihreät laulut, kerrotaan sisarusten tarinaa ja tuodaan näin kosketus musiikkiteatteriin.

Päärooleissa laulavina Valtosen sisaruksina esiintyvät Teatteri Eurooppa Neljän laulaja-näyttelijät Tiina Iisala, Maiju Jokinen ja Neija Välilä.

Tarinaa kertoo näytelmän kirjoittaja ja ohjaaja Jari Silventoinen ja säestyksestä vastaa Teatteri Eurooppa Neljän nelihenkinen orkesteri.

Näytelmä sai ensi-iltansa syyskuussa 2019 ja sitä on sittemmin esitetty lukuisia kertoja eri puolilla Suomea.

Harmony Sisters on kertomus kolmesta kotkalaissisaruksesta, joiden unelma kävi toteen.

30-luvun köyhistä kotioloista nousi glamouria hehkuva ihailtu trio, joka valloitti konserttilavat niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Joutuminen sodan pyörteisiin ensin kotirintamalla ja sittemmin Saksan viihdytyskiertueilla propagandakoneiston pelinappulana aiheutti kuitenkin romahduksen niin yleisönsuosiossa kuin keskinäisissä suhteissakin, esityksestä kerrotaan.

Kommentoi